08 Μαρτίου 2012

Η ISDA προετοιμάζεται να … πληρώσει τα καλυμμένα CDS

[Το πιθανότερο σενάριο είναι να πληρωθούν μόνο τα καλυμμένα CDS δηλ. αυτά που συνοδεύονται από το αντίστοιχο ομόλογο, των οποίων η αξία είναι γύρω στα 3 δις και όχι τα τζογαδόρικα "γυμνά" CDS που δεν συνοδεύονται από ομόλογα και η αξία τους είναι λίγο πάνω από 70 δις... αυτά για να ξέρουν οι ηλίθιοι (που με έχουν ζαλίσει στα μέιλ) που θα αρχίσουν να πανηγυρίζουν, γιατί πανηγυρίζουν... 3 δις είπαμε]

Για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στα ελληνικά ομόλογα φαίνεται πως προετοιμάζεται «αθόρυβα» η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA).

Το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη ενός πιστωτικού γεγονότος, εν προκειμένω της ελληνικής χρεοκοπίας, άρα και το κατά πόσον «πυροδοτούνται» – πληρώνονται τα ελληνικά CDS, εμφανίζεται να προετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

H  ISDA ανάρτησε στην ιστοσελίδα της μια προκαταρκτική λίστα με τις «υποχρεώσεις», με δυο λόγια με τις σειρές ομολόγων, που έχουν εκδοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και οι οποίες θα καλυφθούν, δηλαδή θα πληρωθούν στους δικαιούχους τα ασφάλιστρα κινδύνου, στην περίπτωση πιστωτικού γεγονότος.

Δείτε τον κατάλογο εδώ:http://www2.isda.org/greek-sovereign-cds/