20 Μαρτίου 2012

Mike: Κυβέρνηση Παπαδήμου έως την Άνοιξη του 2013-"Δεν είναι ώρα για περιπέτειες"... και εννοεί τις εκλογές

Υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου για ένα χρόνο, έως την Άνοιξη του 2013, προτείνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


Με τις εκλογές στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου «χάνουμε πολύ χρόνο, τον οποίο δεν έχουμε. Στην κατάσταση μας μετράει κάθε μέρα. Δεν χρειαζόμαστε περιπέτειες μέσω πρόωρων εκλογών, χρειαζόμαστε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Δεν θα ήταν αντιδημοκρατικό εάν επιμηκυνόταν ο χρόνος θητείας του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου» αναφέρει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσθέτει ότι «μια επιμήκυνση της κυβερνητικής θητείας έως την άνοιξη του 2013, θα ήταν σίγουρα ορθή. Τότε η χώρα θα έχει σταθεροποιηθεί. Τότε οι άνθρωποι θα έχουν κατανοήσει πόσο απαραίτητα ήταν τα επώδυνα μέτρα. Διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχουμε μια κυβέρνηση με πολλά μικρά κόμματα και πολλές ακραίες θέσεις».

Σε ό,τι αφορά σε τυχόν μελλοντικό ρόλο του κ. Παπαδήμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά: «Κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι προσηλωμένος στο καθήκον του. Στην Ευρώπη χαίρει εξαιρετικής φήμης. Θεωρώ ότι τον χρειαζόμαστε και στην επόμενη εκλογική περίοδο».

Newsroom ΔΟΛ