06 Μαρτίου 2012

Wikileaks: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Ερντογάν»

Δύο χρόνια ζωής φέρεται να εκτιμά ότι απομένουν στον Ταγίπ Ερντογάν χειρουργός που συμμετείχε σε επέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού για καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με πηγή της Stratfor. Μία ημέρα πριν σταλεί το μήνυμα από τη χειρίστρια του εν λόγω πληροφοριοδότη, ο τουρκικός Τύπος τόνιζε ότι ο Ερντογάν δεν έχει καρκίνο και ότι νιώθει μια χαρά μετά το χειρουργείο που έλαβε χώρα στις 26 Νοεμβρίου 2011 για την αφαίρεση πολυπόδων.

Στην εμπιστευτική ηλεκτρονική αλληλογραφία της «σκιώδους CIA», όπως έχει χαρακτηριστεί η Stratfor στο παρελθόν, φαίνεται ότι οι πληροφορίες για τον καρκίνο του Ερντογάν προέρχονται από τον πληροφοριοδότη με κωδικό TR325 και τον συνεταίρο του. Στο μήνυμα, ο TR325 περιγράφεται ως σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, πρώην αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και εμπειρογνώμονας σε ενεργειακά θέματα, ενώ η αξιοπιστία της συγκεκριμένης πληροφορίας, αξιολογείται ως πολύ καλή.

Σύμφωνα λοιπόν, με την πληροφορία, όπως δημοσιεύουν "Τα Νέα", ο Ερντογάν δεν θα μπορεί να ταξιδέψει για κάποιο καιρό και θα πρέπει να κουβαλά μαζί του σάκο κολοστομίας για 2-3 μήνες τουλάχιστον. Ωστόσο, η πρόγνωση δεν δείχνει καλή και ο χειρουργός είπε ότι υπολόγιζαν για τον Τούρκο πρωθυπουργό 2 χρόνια.