29 Απριλίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: Καταστροφή τα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στην Α’ Αθήνας, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ομιλία της προς Κρητικούς, άσκησε κριτική στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα οποία χαρακτήρισε ‘καταστροφικά’ για τη χώρα, και στη συνέχεια ανέπτυξε τα δύο μεγάλα ζητούμενα των προσεχών εκλογών: την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την έξοδο της Αθήνας από την παρακμή.
Αρχικά, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για τα 5 χρόνια προσφοράς και διεκδικήσεών της ως Βουλευτής, ενώ ανέφερε το στόχο της παράταξής της για ριζική ανανέωση σε όλη τη χώρα, ως αιτία για τη μετακίνησή της στην Α’ Αθήνας.

Στη συνέχεια, η Υποψήφια Βουλευτής, περιέγραψε τα δύο ζητούμενα της 6ης Μαΐου.

Από τη μία, το εθνικό ζητούμενο: να βγει γρήγορα η χώρα από την ύφεση, να ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς και να εξασφαλίσει την παραμονή της στο Ευρώ. Οι στόχοι αυτοί, έχουν σαν προϋπόθεση, μια ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που δεν φοβάται να αλλάξει όσα βλάπτουν αποδεδειγμένα τη χώρα και έχει πολιτική πρόταση, με σαφή αναπτυξιακό και κοινωνικό προσανατολισμό.

Από την άλλη, το ζητούμενο για την Αθήνα: να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που την καταδικάζουν στη σημερινή, πρωτοφανή παρακμή και να αποκτήσει και πάλι χαρακτηριστικά σύγχρονης, ανθρώπινης και βιώσιμης πόλης.

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του τόπου έχει χρέος να βγάλει την πρωτεύουσα από το περιθώριο. Να την αναγάγει σε μείζονα πολιτική προτεραιότητα και ‘πρωτεύουσα’ ευθύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται να καταρτίσει μια συνολική Στρατηγική για την Αθήνα, η οποία θα συμπεριλαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια, την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσα από στοχευμένες πολεοδομικές παρεμβάσεις, την τουριστική ανάπτυξη, την προστασία των εμπόρων από το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο και τη διεξαγωγή διαδηλώσεων με σαφείς κανόνες, ώστε να μην παραλύουν καθολικά την οικονομική ζωή της πόλης.