11 Απριλίου 2012

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα για να απολογηθεί έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή, στον οποίο προσήχθη νωρίτερα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς τότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι να μεταχθεί εκ νέου στον ανακριτή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν περίμενε την εξέλιξη αυτή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε «όχι». «Πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ…» πρόσθεσε.

Τα άλλα 4 πρόσωπα της υπόθεσης
Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των υπολοίπων τεσσάρων προσώπων για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της υπόθεσης:


1. Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

2. Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Ο Οικονομίδης είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας από την οποία μέλος της οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο

3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία , λογίστρια και

4. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Μ.Πέμπτη στην Εισαγγελία πρωτοδικών για την εκτέλεση των ενταλμάτων και ακολούθως στον ανακριτή της υπόθεσης.