20 Απριλίου 2012

Στράτος Σιμόπουλος: "Με μεγάλα προβλήματα πολλά φαρμακεία"


Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος και συζήτησε τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΦΑ, Λάζαρο Φαρσάκη. Ο κ. Σιμόπουλος διαπίστωσε την «ανασφάλεια που νοιώθουν οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού για το μέλλον τους» η οποία, όπως είπε, «πηγάζει από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα, τη βαθιά ύφεση και από την αδυναμία της έως σήμερα κυβερνητικής πολιτικής να βάλει πάτο στο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης έγινε διεξοδική συζήτηση με τον κ. Φαρσάκη για τις ελλείψεις σε φάρμακα και την περιορισμένη ρευστότητα στον κλάδο.

«Πληροφορήθηκα ότι η πτώση του τζίρου στα φαρμακεία είναι μειωμένη κατά 42% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που υπολογίζονται σε 42 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά οδηγούν τον κλάδο σε μαρασμό» σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος, προσθέτοντας πως «μια ανάσα θα αποτελούσε η άμεση εξόφληση των οφειλών με ένα μικρό τμήμα από την επόμενη δόση των χρημάτων της δανειακής σύμβασης».