27 Απριλίου 2012

Επίθεση από πολίτη στη γυναίκα του Άκη: "Ντροπή σου, έπρεπε να είσαι πιο σεμνή" (βίντεο)

- Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης
- Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατηγορεί τον ανακριτή της υπόθεσης για μεροληψία εις βάρος της
- Παραμένει έξω από το ανακριτικό γραφείο
- Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η δικηγόρος που φέρεται ως εκπρόσωπος της Nobilis
- Απολογείται αυτή την ώρα ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη


Μια μέρα μετά την προφυλάκιση της κόρης του, Αρετής και την οργισμένη αντίδραση του ίδιου μέσα από τη φυλακή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είδε και τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη να περνά την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων για να απολογηθεί. Η Βίκυ Σταμάτη κατηγορείται κι εκείνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως αναμενόταν, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορώντας τον για μεροληψία εις βάρος της, ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, έχει καταθέσει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προσφυγή κατατέθηκε στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης. Ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης, μίλησε για «ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, δεδομένου ότι της κοινοποιήθηκε πράξη του ανακριτή, την οποία έχει διατυπώσει ρητή και κατηγορηματική θέση ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να απολογηθεί. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)».

Η απόφαση σχετικά με το αίτημα της κας Σταμάτη αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. Επί του αιτήματος θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα. Η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο είναι να απορριφθεί η αίτηση της κατηγορουμένης.
Μέχρι να βγει η απόφαση, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου παραμένει έξω από το ανακριτικό γραφείο και δε μπορεί να φύγει, αφού παραμένει στη διάθεση του ανακριτή.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου πρέπει να εξηγήσει στον ανακριτή πως αποκτήθηκε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα που διέθεσε για να αγοράσει το σπίτι, ήταν προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού και η Β. Σταμάτη το ήξερε. Εκείνη έχει ήδη αρνηθεί πως γνώριζε οτιδήποτε για το παράνομο πολιτικό χρήμα, όμως οι απαντήσεις της τόσο για το πως αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όσο και για τους λογαριασμούς σε ελληνικές και ελβετικές τράπεζες, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα ποσά, δεν έπεισαν.

Και αυτή τη φορά, η παρουσία της Βίκυς Σταμάτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων δεν πέρασε απαρατήρητη. Μια πολίτης που την αναγνώρισε, την πλησίασε και της είπε: "ντροπή σου, έπρεπε να είσαι πιο σεμνή". Η κα Σταμάτη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο κτίριο να πάρει τα στοιχεία της γυναίκας.

Ελεύθερη η δικηγόρος της Nobilis
Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα-Τσεκούρα, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της αμερικανικής εταιρείας Nobilis, η οποία αγόρασε το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου από την εταιρεία Torcaso.

Η κατηγορουμένη αρνείται τα πάντα και φέρεται να υποστηρίζει ότι από το 2004 έως και το 2010 οι μοναδικές εργασίες που παρείχε για τη Nobils ήταν η επιμέλεια της ετήσιας ανανέωσης της εταιρείας έναντι των αμερικανικών αρχών. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι για την παράστασή της στη σύναψη του συμβολαίου μεταβίβασης του επίμαχου ακινήτου, το οποίο μετά η Nobilis πούλησε στη Βίκυ Σταμάτη, έλαβε αμοιβή 16.500 ευρώ.

Στον ανακριτή και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με την αδερφή του και φέρεται, κατά το πόρισμα, να διευκόλυνε την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου.



newsit.gr