18 Απριλίου 2012

Απάντηση της «Ελληνικός Χρυσός» στις καταγγελίες περί ομηρίας έξι γυναικών

«Οι πύλες της εταιρείας μας είναι ανοιχτές σε όλους όσοι έρχονται καλοπροαίρετα εδώ. Αυτό μπορούσαν να το διαπιστώσουν όλοι όσοι μας έχουν επισκεφθεί τα τελευταία περίπου 8,5 χρόνια. Η σεκιούριτι υπάρχει μόνο για να προστατεύει στους χώρους μας και δεν έχει κάνει ποτέ, σε κανέναν, τίποτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» Κώστας Γεωργαντζής, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες περί «ομηρίας έξι γυναικών» από άνδρες σεκιούριτι της εταιρείας.


«Δεν υπήρχε καμία ομηρία. Υπήρχε μία μικροένταση που έγινε ασκόπως» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στρατωνίου Χαλκιδικής και εργαζόμενος της εταιρείας Νίκος Ζαγοράκης.

Όπως εξήγησε, στην περιοχή υπάρχει μία ιδιάζουσα κατάσταση, που συνδέεται με το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η οικοπεδική αποτύπωση των χώρων που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της εταιρείας. «Αποτυπώνεται η οικοπεδική σχέση της εταιρείας απέναντι στο κράτος και τους ιδιώτες. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα μπει περίφραξη επί των ιδιοκτησιών… Μέχρι να γίνει η επίσημη δόμηση του χώρου χρειάζεται ψυχραιμία από όλους για να μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε αυτές τις αντεγκλήσεις» τόνισε ο κ. Ζαγοράκης.

Την ημέρα του συμβάντος, σύμφωνα με τον ίδιο, οι έξι γυναίκες εισήλθαν στο χώρο των Σκουριών, όπου περνά ο δασικός δρόμος και δίνεται η εκκίνηση για τον Κάκαβο. Οι άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι ζήτησαν τα στοιχεία τους, αυτές δεν τα έδωσαν και άρχισαν να φωτογραφίζουν και να τραβούν βίντεο. Με τη μεσολάβηση του επιστάτη της περιοχής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου του κ. Ζαγοράκη με τις γυναίκες, οι οποίες και μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις «έδειξαν κατανόηση και αποχώρησαν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκουριών.

«Υπάρχει μία γενική διένεξη στην περιοχή για το πώς και αν πρέπει να γίνει η επένδυση. Δημιουργούνται τοπικές εντάσεις. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή και να υπάρχει μία σχέση ειλικρίνειας ανάμεσα σε όλους μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στρατωνίου.

Σημείωσε δε πως οι όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις μπορούν να συζητούνται στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και «όχι να δημιουργούνται τεχνητές εντάσεις».