Αν βράσετε ένα αυγό και το αφήσετε για αρκετές ημέρες εκτός ή ακόμη και εντός ψυγείου και ύστερα επιχειρήσετε να το ανοίξετε θα μυρίσετε μια απ' τις χειρότερες μυρωδιές
Το αυγό θα έχει πάρει ένα περίεργο σκούρο χρώμα και πραγματικά θα νιώσετε πολύ άσχημα. Αυτά με ένα απλό βρασμένο αυγό.
Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα αυγά. Τα κόκκινα και ειδικά αυτά που βάφονται ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη.
Η παράδοση λέει πως δεν χαλάνε. Δεν βρομίζουν. Αντίθετα κατά έναν περίεργο τρόπο (θαυματουργό λένε κάποιοι συνδέοντάς τα με το Μαρτύριο του Κυρίου) συρρικνώνονται, το τσόφλι τους γίνεται πολύ εύθραυστο, το ασπράδι σαν να εξαφανίζεται και ο κρόκος γίνεται μια μικρή “μπίλια” σαν κεχριμπάρι, αλλά δεν μυρίζουν άσχημα...
Είναι κι αυτό ένα απ' τα θαύματα της λαμπρής για όσους θέλουν να το δουν έτσι.
Μια δοκιμή πάντως μπορεί να πείσει και τους πιο ... “άπιστους Θωμάδες”
newsit.gr