23 Απριλίου 2012

Να αποφυλακιστεί ζητά ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, έξι ημέρες μετά τη φυλάκισή του στον Κορυδαλλό για το αδίκημα του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. Ο πρώην υπουργός, όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροί του, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο απαριθμώντας μία σειρά από λόγους (τους οποίους είχε αναφέρει και στα υπομνήματά του) για τους οποίους πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. Υποστηρίζει:


-πως δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού έχει εμφανιστεί σε όλες τις κλήσεις που έχει δεχτεί από τη δικαιοσύνη για να απαντήσεις σε ερωτήσεις. Επίσης, πως ήδη του έχει επιβληθεί όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ έχει παραδώσει το διαβατήριό του. Ισχυρίζεται ακόμη ότι λόγω της αναγνωρισιμότητας του θα ήταν αδύνατο να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτός


-ότι δεν μπορεί να «διαπράξει» άλλη παράνομη πράξη αφού δεν κατέχει κάποια κυβερνητική θέση.


-ότι τα αδικήματα που του αποδίδονται έχουν παραγραφεί, ενώ υπερτονίζει για ακόμη μία φορά πως είναι αθώος και δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται.


Όλα αυτά πέντε μέρες πριν εμφανιστούν στον ανακριτή η σύζυγός και η κόρη του, οι οποίες αντιμετωπίζουν και αυτές το αδίκημα του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος και θα πρέπει να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν απαιτείται η προσωρινή τους κράτηση, καθώς ο ισχυρισμός και των δύο είναι πως δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα.


Πηγή:www.capital.gr