19 Απριλίου 2012

Πήρε προθεσμία η Βίκυ Σταμάτη - Μπήκε από την πίσω πόρτα στο γραφείο του ανακριτή

- Ένα... παρακαλώ η μόνη "δήλωση" της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου έξω από την Ευελπίδων
- Τα άκουσε από πολίτη: "Κόψατε τις συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου"
- Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και έφυγε
- Στον ανακριτή σήμερα και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου
- Καταθέτουν άλλα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους ο αδερφός και η θεία της Σταμάτη


Ούτε μια ώρα δεν έμεινε στο γραφείο του ανακριτή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η Βίκη Σταμάτη έφτασε στην Ευελπίδων περίπου στις 09:45, μπήκε στο ανακριτικό γραφείο από την πίσω πόρτα, μάλλον για να γλιτώσει τις κάμερες και τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και λίγο πριν από τις 10:30, αποχώρησε.

Κατέθεσε το απολογητικό της υπόμνημα και έφυγε.

Φεύγοντας από το γραφείο του ανακριτή, επέλεξε την κύρια είσοδο. Αλλά μάλλον το μετάνιωσε... "Παρακαλώ, παρακαλώ" ήταν το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους που περίμεναν μια της δήλωση. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τη σύζυγο του Άκη. Ήρθε αντιμέτωπη με πολίτες. Ένας από αυτούς της φώναξε: "βλαχάρα, κόψατε τις συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου!".

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κλήθηκε να απολογηθεί σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος αλλά και να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την ανακαίνισή του.

Για την Βίκυ Σταμάτη η έρευνα των εισαγγελέων απέδειξε από την άρση τραπεζικού απορρήτου ότι, από το 1997 η κατηγορουμένη δέχεται χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της τα οποία φαίνεται να καταθέτει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, που με βάση το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται ύποπτη φυγής! Η Αρετή Τσοχατζοπούλου καλείται να καταθέσει σήμερα για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από offshore που φέρεται να ανήκει στον πατέρα της.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη «επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Πέρα από τη Βίκυ Σταμάτη, στον ανακριτή θα βρεθούν κι άλλα μέλη της οικογένειάς της: ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη. Έχουν κληθεί επίσης να καταθέσουν η δικηγόρος Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα και οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπαρδής.

Όλοι τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για την ογκώδη, σχεδόν 10.000 σελίδων, δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.



newsit.gr