09 Απριλίου 2012

Κλείνουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, σταδιακά η ανακοίνωσή τους

Θέμα ημερών θεωρείται η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και η τυπική επικύρωσή τους θα γίνει από την εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με το Έθνος, ορισμένες από τις λίστες ίσως δημοσιοποιηθούν και εντός της Μ. Εβδομάδας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον προεκλογικό τους αγώνα, οι οποίοι επισήμως δεν μπορούν να ανακοινώσουν τις αποφάσεις του κόμματος.

Ωστόσο, ο κύριος όγκος των ονομάτων θα δοθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα και αυτό διότι στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι στελέχη που θα δυσαρεστηθούν, επειδή δεν θα συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς της ΝΔ, θα επιλέξουν να στηρίξουν άλλους «ενοίκους της γαλάζιας πολυκατοικίας».

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, έχει ενταθεί η παρασκηνιακή διαμάχη της ΝΔ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, για το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Στη ΝΔ η ανησυχία αφορά αυτή την περίοδο τον Π. Καμμένο και γι' αυτό ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να καθυστερήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ο Ανδρ. Λυκουρέντζος, ο οποίος έχει και την κεντρική ευθύνη για την τελική επεξεργασία των ψηφοδελτίων, έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για τα περισσότερα ονόματα και δηλώνει έτοιμος στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα το χειριστεί προσωπικά ο κ. Σαμαράς, τα ονόματα των κ. Λαζαρίδη και Μιχελάκη φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» για τις δύο από τις τέσσερις εκλόγιμες θέσεις. Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι τη 12η και τιμητική θα καταλάβει -ως είθισται- ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.