11 Απριλίου 2012

Πολιτικές αντιδράσεις για τη σύλληψη του Άκη του ΠΑΣΟΚ

«Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και να δούμε αν υπάρχει ενοχή ή όχι» σχολίασε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Πρόσθεσε πως είναι άδικο να ζητάμε αποδιοπομπαίους τράγους και από την άλλη να είναι έξω άνθρωποι που έχουν κάνει ζημιά.

Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο μόνος ένοχος είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Οδυσσέας Βουδούρης βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τόνισε ότι υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή του πολιτικού συστήματος και δεν είναι μόνο το θέμα ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει.

Σημείωσε ότι η κρίση πίεσε το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου τονίζοντας ότι η υπόθεση σχετίζεται και με την υπόθεση της Siemens. Είπε επιπλέον ότι η προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων πρέπει να επανεξεταστεί.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η σύλληψη άργησε πάρα πολύ σημειώνοντας ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ατιμωρησία. Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τη σύλληψη με τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι είναι το «πρώτο βήμα αυτοκάθαρσης».

Αντιδράσεις θα υπήρχαν ακόμα και αν γινόταν η σύλληψη πριν από 10 ημέρες, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η σύλληψη είναι μία αρχή.

Να εδραιωθεί το αίσθημα δικαίου στην ελληνική κοινωνία, ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης.

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Η σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου ενέχει ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό για τους πολίτες που βλέπουν επιτέλους να σπάει ο κύκλος της ατιμωρησίας, σχολίασε μέσω Twitter ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης