14 Απριλίου 2012

Bundesliga 31η αγωνιστική

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν, αλλά η Ντόρτμουντ μόνο μ' ένα ποδοσφαιρικό θαύμα θα χάσει το δίσκο. Ο θρίαμβος επί της Σάλκε ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά το 1-0 επί της Μπάγερν και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τη διατήρηση των κεκτημένων στη χώρα.

Ο Φαρφάν στο 9', με το τυχερό γκολ του, επιχείρησε να ανατρέψει τα σχέδια των πρωταθλητών, όμως ο Πίστσεκ απάντησε γρήγορα, με πανέμορφο διαγώνιο σουτ στο 22', και οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν στο ίδιο σημείο. Η Σάλκε έδειξε να έχει τον έλεγχο και να απειλεί με μεγαλύτερη συχνότητα την εστία του Βαϊντενφέλερ, όπως στην ευκαιρία του Χούντελαρ στο 54', παρόλα αυτά ο Μέτσελντερ... βοήθησε την πρώην ομάδα του να δραπετεύσει με τους τρεις βαθμούς. Μετά από κόρνερ αντί να διώξει έστρωσε την μπάλα στον Κελ και αυτός από απόσταση αναπνοής "εκτέλεσε" τον Ούνερσταλ στο 63'. Μάλιστα από τη στιγμή που η Σάλκε παρέδωσε τα όπλα, η νίκη της Ντόρτμουντ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.


FC Schalke 04 1 - 2 Borussia Dortmund footyroom... από Futbol2101

Από τις κερδισμένες της αγωνιστικής ήταν και η Στουτγκάρδη, η οποία με το 4-1 επί της Βέρντερ, την Παρασκευή το βράδυ, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άλλωστε η Λεβερκούζεν δεν νίκησε ούτε τη Χέρτα στη "Μπάι Αρίνα", ενώ το Ανόβερο ηττήθηκε στο Αμβούργο. Οι "ασπιρίνες" προηγήθηκαν 2-0, οι ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ ωστόσο δεν παρέδωσαν τα όπλα και έφεραν τα πάνω κάτω. Ευτυχώς για τη Μπάγερ ο Κίσλινγκ ισοφάρισε στο 88' διαμορφώνοντας το τελικό 3-3. Από την άλλη στην "Ίμτεκ Αρίνε" το Αμβούργο πήρε νωρίς το προβάδισμα, με προσωπική ενέργεια και εκτέλεση του Κορεάτη Σον στο 12', και το προστάτευσε μέχρι το φινάλε χωρίς το Ανόβερο να καταφέρει να απαντήσει.

Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Τόρστεν Φινκ απομακρύνθηκε κάπως από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ το ίδιο έπραξε και η Άουγκσμπουργκ, κάνοντας την έκπληξη στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Το 2-1 επί των "λύκων" ήρθε με το γκολ του Λάνγκαμπ στο 88ο λεπτό. Αντίθετα η Καϊζερσλάουτερν, μετά την εντός έδρας ήττα, 2-0 από τη Νυρεμβέργη, μπορεί πλέον να καταστρώνει τα πλάνα της για το πώς θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής
Στουτγκάρδη - Βέρντερ 4-1
(37' Γκέρτνερ, 45', 53' Χάρνικ, 89' Κακάου - 25' Ρόσενμπεργκ)
Λεβερκούζεν - Χέρτα 3-3
(44' Σίρλε, 51', 84'  Κίσλινγκ - 62' Λασόνγκα, 71', 77' Τόρουν)
Αμβούργο - Ανόβερο 1-0
(12' Σον)
Καϊζερσλάουτερν - Νυρεμβέργη 0-2
(42' Ντίνταβι, 73' Πέκχαρτ)
Σάλκε - Ντόρτμουντ 1-2
(9' Φαρφάν - 17' Σμέλτσερ, 63' Κελ)
Βόλφσμπουργκ - Άουγκσμπουργκ 1-2
(27' Χέλμες - 13' Ερλ, 88' Λάνγκαμπ)
19:30 Μπάγερν Μονάχου - Μάιντζ
Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου
16:30 Γκλάντμπαχ - Κολωνία
18:30 Φράιμπουργκ - Χοφενχάιμ

contra.gr