02 Απριλίου 2012

Στο αρχείο εισηγείται ο εισαγγελέας να μπούνε οι καταγγελίες Καμμένου περί CDS Αντρίκου... και ο Πεπονής δεν υπογράφει επειδή κάνει τον θιγμένο!!!

κασιματης, καμμενου, κομμα, λογοςΣε μείζων θέμα, πολιτικής και δικαστικής φύσεως εκτυλίσσεται η υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας για τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) για τα οποία διερευνήθηκε τυχόν εμπλοκή του αδελφού του τέως πρωθυπουργού, Ανδρίκου Παπανδρέου. Όχι για την εμπλοκή του Αντρίκου για την οποία ο εισαγγελέας που διενέργησε τον έλεγχο θεώρησε ότι οι αποδείξεις που προσκομίστηκαν από τον Π. Καμμένο ήταν ανεπαρκείς, αλλά...
για τον χειρισμό της από τον ανεκδίγητο Πεπονή ο οποίος με τα πήγαινε-έλα του θα δώσει πάλι το δικαίωμα να παραπληροφορούν κάποιοι ότι τον πιέζουν για να θάψει το θέμα ενώ η διαφωνία του δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης... μιας και σύμφωνα με τον εισαγγελέα Κορέα δεν υπάρχει υπόθεση




Ξαναλέω μήπως και το καταλάβουν μερικοί: ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΟΥΤΙΑ ΠΑΜΠΕΡΣ ΜΕ ΔΙΣ., ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΦΑΓΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ένα σωρό άλλα που συζητάω με φίλους μου στον καφέ... αλλά ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Μέσα στη γαμημένη τη Βουλή όταν λές κάτι πρέπει και να το αποδεικνύεις!!! Δεν μπορεί μέσα στη Βουλή η συζήτηση να γίνεται σε επίπεδο καφετέριας!!! Και δυστυχώς ο αγαπητός Πάνος (κι ας με συκοφάντησε πριν μερικές μέρες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα λύσουμε δημόσια όταν έρθει η ώρα), όπως του έχω πει και προσωπικά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ πέραν μιας σεναριολογίας που εμπλέκει μέχρι και το Κατάρ. Και φυσικά όταν μιλάμε για αποδείξεις στην κοινωνία που ζούμε, εννοούμε μαρτυρίες για συναλλαγές ή γραπτές αποδείξεις με ονοματεπώνυμα. Δυστυχώς για εμάς Πάνο μου δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να αποδεικνύει δικαστικά ότι ο Αντρίκος "έπαιξε στην χρεοκοπία της Ελλάδος" όπως λες... πρώτον γιατί δεν υπάρχει χαρτί (κάτι νούμερα που δημοσίευσες στο Facebook δεν αποδεικνύουν τίποτα μιας και εγώ μπορώ να σου γράψω άλλα 1000 τέτοια), δεύτερον γιατί τελικά όπως αποδείχθηκε τα CDS δεν ήταν εκατοντάδες δις ή ακόμα και τρις όπως έλεγαν μέχρι και πριν λίγο οι φαντασιόπληκτοι, αλλά μόνο 2 δις ευρώ (ούτε καν 70-80 δις όπως λένε κάποιοι μπερδεύοντας τον τζίρο με την καθαρή αξία) και τρίτον τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν έγινε αξιόλογο παιχνίδι κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας με όχημα τα CDS όπως ψευδώς και χωρίς στοιχεία και αριθμούς, λένε κάποιοι μετά που έφαγαν την κρυάδα ότι τα CDS που πληρώθηκαν ήταν μόνο 2 δις



Διαβάστε και την είδηση με τα καραγκιοζιλίκια Πεπεονή που μας κάνει και τον θιγμένο:

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αρ. Κορέας που διενήργησε την έρευνα έκρινε πώς η υπόθεση ελλείψει στοιχείων που να στηρίζουν υπόνοια ποινικού αδικήματος πρέπει να πάει στο αρχείο και τυπικά την υπέβαλλε για τη σύμφωνη γνώμη και επικύρωση του ανωτέρου του, οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη. Κι εκεί, ο γνωστός από την υποβολή αιτήματος αντικατάστασης μετά από καταγγελίες περί «οχλήσεων» στο έργο του, εισαγγελέας, έκανε και πάλι την έκπληξη:

Αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά επικαλούμενος «λόγους ευπρέπειας» μετά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ

Το μπαλάκι τώρα πάει στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η οποία θα κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η άρνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί για λόγους με την υπόθεση των αποδόσεων των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο), στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου, αδελφού του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο λόγος της άρνησης Πεπόνη σχετίζεται με τις καταγγελίες του ιδίου όσο και του αναπληρωτή του Σπ. Μουζακίτη πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μια εξ αυτών που είχαν δεχτεί «οχλήσεις» στο έργο τους. Συγκεκριμένα, στην σχετική αναφορά τους οι δύο οικονομικοί είχαν ισχυριστεί πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας και οι προϊστάμενοί τους ζήτησαν να εξετάσουν κατά προτεραιότητα την υπόθεση, αφήνοντας υποψίες για τυχόν παρέμβαση.

Τελικά βέβαια κρίθηκε από τον Φ. Μακρή ότι δεν στοιχειοθετούνται «οχλήσεις» και πιέσεις. Σε κάθε δε περίπτωση ο ίδιος ο κ. Πεπόνης φέρεται να είχε δηλώσει από τις 22 Δεκεμβρίου για την συγκεκριμένη πως «Η έρευνα βρίσκεται σε δικονομικό αδιέξοδο και η δικογραφία θα τεθεί σε λίγες μέρες στο αρχείο». Η δήλωση αυτή, φέρεται να έχει γίνει στους ανωτέρους στον Άρειο Πάγο. Μάλιστα η δήλωση αυτή του κ. Πεπόνη έρχεται σε πλήρη αρμονία με τις κινήσεις του οικονομικού εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Αθηνών Αρ. Κορέα ο οποίος μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε, στις 29 Φεβρουαρίου 2012, πρότεινε στον Πεπόνη η επίμαχη δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ

Για την υλοποίηση της αρχειοθέτησης αυτής πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου του Γρ. Πεπόνη ο οποίος όμως ζήτησε από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή να εξαιρεθεί από την όλη για λόγους ευπρέπειας, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ.Παντελής διαβίβασε το αίτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο, προκειμένου να επιληφθεί και να κρίνει για την «τύχη» του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου