Σε "υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών" αποδίδει ο αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με την ελληνική κυβέρνηση. "Η επιστροφή στην δραχμή δεν θα ήταν η λύση στα προβλήματα" της Ελλάδας, τονίζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens Πέτερ Σόλμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες "Suddeutsche Zeitung" και "Καθημερινή".
Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική δράση της εταιρείας του, δεσμεύεται για "καθαρές δουλειές", ενώ αποδίδει την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά στις "υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων Eλλήνων πολιτικών".
Ο κ. Σόλμσεν αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου, "με καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται" ώστε να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων και, όταν ερωτάται για τους λόγους της καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ζήμενς και της ελληνικής κυβέρνησης, κάνει λόγο για "υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, οι οποίες ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας". Διαβεβαιώνει ότι το πόσο των 90 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την δημιουργία δομών στην Ελλάδα και δηλώνει πεπεισμένος ότι η εμπειρία της εταιρείας του στον αγώνα κατά της διαφθοράς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση. "Εάν συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε κοινούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, δεν θα σημειωθούν κρούσματα λαδώματος. Τέτοια ‘καρτέλ του καλού’ θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα", λέει ο κ. Σόλμσεν και προσθέτει ότι η Siemens επιδιώκει μόνο καθαρές δουλειές.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens, αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την τρόικα, αναδεικνύει την ανάγκη η πολιτική λιτότητας να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα και σε ό,τι αφορά τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείας του, μιλά για αιολική και ηλιακή ενέργεια, την χρηματοδότηση των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η τράπεζα της ίδιας της Siemens.