18 Μαΐου 2012

Την Δευτέρα το έμβασμα των 2 εκατ. ευρώ από τον Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ό,τι ήταν να κάνει για να πάρει το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες, το έκανε, αφού από το μεσημέρι της Παρασκευής όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και πλέον απομένει η εισροή των χρημάτων από την πλευρά του δανειστή και υποψήφιου επενδυτή, Ιβάν Σαββίδη.

Η σύμβαση δανείου υπογράφηκε από την πλευρά της ΠΑΕ, εστάλη και το τελευταίο έγγραφο που αφορά την εκχώρηση δικαιωμάτων από τον ΟΠΑΠ και οι επιτελείς του «Δικεφάλου», δηλώνουν αισιόδοξοι ότι όλα κυλούν ομαλά.

Εφόσον το θέμα αυτό ολοκληρωθεί θετικά, η ΠΑΕ θα πάρει μια βαθιά «ανάσα» όσον αφορά στην προσπάθεια της αδειοδότησης από την ΕΠΟ και την UEFA. Το έμβασμα αναμένεται το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.

Εξάλλου, τη Δευτέρα ο φάκελος του ΠΑΟΚ θα εξεταστεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει όλους τους απαραίτητους διακανονισμούς για οφειλές μέχρι 31/12/2011, ωστόσο, όπως ισχύει για όλες τις ελληνικές ομάδες, το κομμάτι που αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή είναι αυτό της βιωσιμότητας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ρωσικό δημοσίευμα για Σαββίδη - ΠΑΟΚ

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ, δεν περνά απαρατήρητο στη Ρωσία, αφού ένα νέο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «gazeta.ru», αναφέρεται στην προοπτική επένδυσης του ομογενή επιχειρηματία στο «Δικέφαλο».

Μάλιστα, δίνονται ορισμένα άγνωστα στο ευρύ κοινό στοιχεία που αφορούν στις επαγγελματικές δραστηριότητες του Σαββίδη, ο οποίος χαρακτηρίζεται «βασιλιάς του καπνού», καθώς δραστηριοποιείται κυρίως στην καπνοβιομηχανία.

«Το περιοδικό «Forbes» αποτιμά την περιουσία του επιχειρηματία του Ροστόφ στα 9,4 δισ. ρούβλια (περίπου 237 εκ. ευρώ), ενώ στη λίστα των πιο πλούσιων Ρώσων βρίσκεται κοντά στη θέση νούμερο 400, έχοντας έντονη δράση παροχής βοήθειας, τόσο στην ελληνική κοινότητα της Ρωσίας και τους Πόντιους της διασποράς, όσο και στο ποδόσφαιρο» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, σημειώνονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιχειρηματία, ξόδεψε 42 εκ. δολάρια (περίπου 33 εκ. ευρώ) στην ενασχόλησή του στις ομάδες του Ροστόφ. Ωστόσο, η κατάσταση των ομάδων αυτών δεν είναι η καλύτερη δυνατή, είτε γιατί τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν με το σωστότερο δυνατό τρόπο, είτε γιατί ο Σαββίδης υπερεκτίμησε τις επενδύσεις του».

Πέρυσι, ο Ιβάν Σαββίδης τέθηκε εκτός ρωσικής Δούμα, ενώ τονίζεται η συμμετοχή του στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Ροστόφ και η ενασχόλησή του με τη διοίκηση της ομάδας χόκεϊ της Ντιναμό.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι ο συντάκτης του κειμένου εκτιμά πώς «η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ θα είναι η βασική επένδυσή του, όμως, ο Σαββίδης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενδιαφερθεί και για άλλο, αθλητικό ή μη, πρότζεκτ».
Newsroom ΔΟΛ