25 Μαΐου 2012

Η πορεία της ΝΔ για τις κάλπες αρχίζει από το ΣΕΦ

Με την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ το πρωί του Σαββάτου θα επισφραγιστεί και επίσημα η συμμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά. Η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας -καθόλου τυχαία, λένε εκείνοι που γνωρίζουν-, αποτελεί την επίσημη αφετηρία της πορείας του ενωμένου κεντροδεξιού μετώπου προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.
Όπως σημειώνει Το Βήμα, η κοινή παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δύο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, έντονος προβληματισμός [αλίμονο! δεν υπάρχει περίπτωση οι ΝΔίτες να μην τρώγονται με τα ρούχα τους...] επικρατεί σε μεγάλο αριθμό στελεχών για τη στρατηγική της ΝΔ που παρουσιάζει σημάδια ιδεολογικού αποπροσανατολισμού, ενώ, στον απόηχο της στήριξης που έδωσαν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον κ. Σαμαρά, πολλοί θεωρούν λάθος την επιλογή για πόλωση του πολιτικού κλίματος με ιδεολογικά χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο που ακόμα κυριαρχεί η οργή των πολιτών.

Σε αυτό το κλίμα της δυσπιστίας από τμήμα της κομματικής βάσης για την ορθότητα της «γαλάζιας» στρατηγικής και τις τακτικές κινήσεις της ηγεσίας, η κυρία Μπακογιάννη, δυο χρόνια μετά τη διαγραφή της και μια εβδομάδα μετά τη συμπόρευσή της με τον πρόεδρο της ΝΔ θα παραστεί σε κομματική διαδικασία, στέλνοντας μήνυμα ενότητας ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επελέγη και για συμβολικούς λόγους για να γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη. Στον ίδιο χώρο, όπου και το 2001, ο Κ.Καραμανλής, τότε πρόεδρος της ΝΔ, είχε σφραγίσει τη συστράτευση του κόμματος με την υποδοχή του Γ.Σουφλιά και την περίφημη φράση: «Γιώργο καλωσόρισες στο σπίτι σου», ο κ. Σαμαράς και η κυρία Μπακογιάννη θα σημάνουν από κοινού ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Από το ΣΕΦ θα δώσουν το σύνθημα για ενίσχυση του «πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου» της κεντροδεξιάς, όπως το ονομάζουν στη Συγγρού, έναντι του αριστερού αντιευρωπαϊκού συνασπισμού και θα υπεραμυνθούν του επιχειρήματος ότι απαιτείται να στηριχθεί η Ν.Δ. για να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες.
 
Newsroom ΔΟΛ