05 Μαΐου 2012

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακαουργήματος για ταλαμόγια του ΥΠΑΝ

Ποινική δίωξη και στους δύο επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, άσκησε ο εισαγγελέας, για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία σε βαθμό πλημμελήματος. Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, ενώ η γυναίκα υπάλληλος είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω της ήταν χρήματα που είχε δανείσει στον συνάδελφό και συγκατηγορούμενό της και της τα επέστρεφε.

Να σημειωθεί ότι μετά από καταγγελία ξενοδόχου της Κρήτης, η αστυνομία έστησε ειδική επιχείρηση και συνέλαβε χθες τους δύο υπαλλήλους το υπουργείου Ανάπτυξης. Ο ξενοδόχος σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς, συναντήθηκε με τον άνδρα υπάλληλο και του έδωσε για προκαταβολή 10.000 ευρώ τα οποία ήταν προσημειωμένα.

Το κύκλωμα φαίνεται ότι έχει βαθιές ρίζες στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς δεν... πτοήθηκε από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα μέσα Μαρτίου, μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, όταν επιχειρηματίας από την Αργολίδα κατήγγειλε ότι του είχαν ζητήσει μίζα 120.000 ευρώ για να προωθήσουν την επένδυσή του.

Το ίδιο διάστημα, δεύτερος επιχειρηματίας από τη Δράμα κατήγγειλε ότι οι επίορκοι υπάλληλοι του είχαν αποσπάσει μίζα 100.000 ευρώ, ενώ ζητούσαν επιπλέον 500.000 ευρώ κάνοντας λόγο για "σφηκοφωλιά" διαφθοράς.