05 Μαΐου 2012

Μάνος-Βαλλιανάτος: Δώστε ηρωίνη ελεύθερα και μη μαθαίνεται στα παιδιά ότι είναι Έλληνες γιατί έχουμε και "Μακεδόνες"...

Να μερικές ακόμα θέσεις της Δράσης του Σ. Μάνου και του Βαλλιανάτου που την κατατάσσουν στο ίδιο επίπεδο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

  • Να περιληφθούν ερωτήματα για τον εθνοτικό, γλωσσικό και θρησκευτικό αυτοπροσδιορισμό στην επόμενη απογραφή, του 2011
  • Αποποινικοποίηση της χρήσης και της εμπορίας όλων ανεξαιρέτως των τοξικοεξαρτητικών ουσιών
  • Απαλοιφή της ανάπτυξης εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης από τους σκοπούς της εκπαίδευσης
  • Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας πρέπει να απαλλαγεί από την υπερβολική τυπικότητα. Το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις απολύσεις είναι ασφυκτικό, καθώς, μη δίνοντας εναλλακτικές λύσεις στους εργοδότες, οδηγεί τις επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και τους εργαζομένους στην ανεργία. Η ευκολία με την οποία μια απόλυση χαρακτηρίζεται καταχρηστική και ακυρώνεται, πρέπει να σταματήσει.
  • Θέλουμε την Ευρώπη που δεν φοβάται. Την Ευρώπη που διασφαλίζει την τήρηση των νόμων στα σύνορά της, όπως και μέσα σ’ αυτά, αλλά που δεν είναι εχθρική προς τη μετανάστευση. Εφαρμόζει πολιτική ασύλου στηριγμένη σε ανθρωπιστικά κριτήρια. Δέχεται υπό προϋποθέσεις μετανάστες και τους παρέχει τη δυνατότητα μόνιμης άδειας παραμονής. Σέβεται τις πολιτιστικές καταβολές κάθε μετανάστη, δεν αναγνωρίζει όμως την υπεροχή καμιάς πολιτιστικής κληρονομιάς απέναντι στη νομοθεσία και, ιδίως, στα ανθρώπινα δικαιώματα.