18 Μαΐου 2012

Επίσκεψη Μπέκαμ στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών

Σε μια συμβολική κίνηση μετάδοσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επισκέφθηκε σήμερα το Πειραματικό Σχολείο Αθηνών και μίλησε στα παιδιά. Ο άσος του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, λόγω της παράδοδης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι του πρόσφεραν κλαδιά ελιάς, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν μαζί του.


Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Έζησα συγκινητικές στιγμές χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο συγκηνιμένος θα είμαι και όταν τρέξω σαν λαμπαδηδρόμος με τη Φλόγα. Δεν έχω λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έτσι με ευχαριστεί πολύ η τωρινή συμμετοχή μου».

Σε ερώτηση πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός για τα παιδιά και τι συνέστησε στους μαθητές όταν τους μίλησε, ο Μπέκαμ απάντησε: «Συνέστησα να δείχνουν υπομονή και επιμονή. Οταν ξεκινάει κάποιος τον αθλητισμό, δεν μπορεί να φανταστεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Ωστόσο, με προσπάθεια μπορεί να τα καταφέρει. Πάντα λέω στα παιδιά να κρατάνε μία καλή φυσική κατάσταση».

Στο τέλος, ο 37χρονος άσος των Λος Αντζελες Γκάλαξι δήλωσε πως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για άλλα δύο χρόνια.