30 Μαΐου 2012

Ώρα για γέλιο-Τσάκας: Τώρα που πλήρωσε ο Αλαφούζος μπορώ να λέω πάλι ότι ο πρίγκηπας θα αγοράσει τον ΠΑΟ

Για τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια του Πρίγκιπα Φεϊζάλ ώστε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της πράσινης ΠΑΕ μίλησε στον "NOVASPORT-FM" ο Βλάσης Τσάκας.
Από τη στιγμή που η ΕΕΑ έδωσε την άδεια στον Πρίγκιπα ώστε να γίνει κάτοχος των μετοχών θα πρέπει από την πλευρά του να γίνουν οι απαραίτητης κινήσεις.

Ο Βλάσης Τσάκας μίλησε για αυτές και υποστήριξε πως ο Πρίγκιπας θα μπει μέσω της Α.Μ.Κ. που συνεχίζει να τρέχει ενώ υποστήριξε ότι στον φάκελο της ΕΕΑ υπάρχουν και στοιχεία που δείχνουν την οικονομική επιφάνεια του Πρίγκιπα.
"Δεν περιμέναμε σήμερα απόφαση αυτό ήταν ξεκάθαρο. Από την άλλη όμως όταν έχεις ένα πληρέστατο φάκελο δεν υπάρχει λόγος για να τον λιβανίζεις και για αυτό πήραμε την έγκριση με 6-0 υπέρ μας".
Τι χαρτιά παρουσιάσατε στην ΕΕΑ;
"Κοιτάξτε να δείτε η Ελλάδα λειτούργησε σαν Ελλάδα και αυτή τη φορά. Αλλάξαμε ένα νόμο και αφήσαμε όλες τις παραμέτρους που υπήρχαν από παλιά. Αναγκαστήκαμε και πήραμε χαρτιά από δυο χώρες την Ελλάδα και την Σαουδική Αραβία".
Πλέον πρέπει να δείξει ότι έχει τα χρήματα και την διάθεση να τα δώσει στον Παναθηναϊκό;
"Στην επιτροπή εκτός από τα τυπικά χαρτιά μητρώο, πιστοποιητικό γέννησης, κατοικία και ούτω καθεξής έχει δοθεί και μεγάλη βαρύτητα στα τραπεζικά του στοιχεία και από που προέρχονται τα χρήματα που έρχονται. Για αυτό μέσα υπάρχουν αποδείξεις από δυο τράπεζες. Μια τράπεζα που είναι στην Σαουδική και μια στην Ευρώπη. Η προέλευση των χρημάτων και αυτό ισχύει εδώ και δυο χρόνια περίπου θεωρείται και είναι μια καθαρή συναλλαγή".
Μήπως ο συγκεκριμένος Πρίγκιπας πλήρωσε όσα είχαν προηγηθεί;
"Κάποιες φορές χρειάζεται να κυνηγάς κάτι που έχεις βάλει σαν στόχο. Μπορεί να αποτύχεις την πρώτη, την δεύτερη αλλά η τρίτη σου έκατσε".
Είδαμε ότι και ο ίδιος διαφημίζει την προσπάθεια του στην πατρίδα του;
"Δεν το διαφημίζει ο ίδιος. Τον διαφημίζουν τα μέλη της πατρίδας του. Ο πατέρας του είναι πολύ σπουδαίο πρόσωπο στην Σαουδική Αραβία και κορυφαίος κρατικός λειτουργός με επιχειρήσεις που τρομάζουν σε μεγέθη. Και εγώ καμιά φορά τσιμπιέμαι για να δω αν είναι πραγματικά. Τα κατανοώ όλα όσα λένε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Όταν έρχεται στην Αθήνα και εκτίθεται και δίνει μια συνέντευξή Τύπου δεν είναι τρελός. Ήρθε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, αποδέχτηκε προτάσεις μας, τις τροποποιήσαμε. Αποδέχτηκε ένα business plan το οποίο κατατέθηκε στην επιτροπή και είναι δεσμευτικό".
Ναι αλλά ο κ. Βαρδινογιάννης έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει τις μετοχές στο "Σωματείο" του κ. Αλαφούζου;
"Εμείς είδαμε το συμφωνητικό και το κρίνουν οι νομικοί μας. Ο Παναθηναϊκός μας βρίσκεται στην διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Αύριο και μεθαύριο το οικονομικό μας επιτελείο θα ασχοληθεί με τα όσα μπορούμε να κάνουμε και στα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο την Τρίτη θα έρθουμε σε επικοινωνία με την ΠΑΕ δια να δούμε τη θα γίνει".
Με τον κ. Αλαφούζο έχετε συνομιλήσει;
"Όχι διάβαζα τις εκτιμήσεις του στο twitter".
Μήπως τον αδικείται λίγο;
"Δεν αδικώ κανέναν. Άλλη μέρα έλεγε ποιους Πρίγκιπες και άλλη μέρα τους καλοσώριζε. Ανεξάρτητα τι θέλω εγώ ή αυτός δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσεις πως σε μια δύσκολη στιγμή βγήκε μπροστά και προσπάθησε να δώσει λύσει.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ είχε ζητήσει και γραπτώς τη συμμετοχή του στην Γ.Σ. και να συνδιοικήσει στην ΠΑΕ".
Μα χρειαζόταν η έγκριση από την ΕΕΑ;
"Δεν χρειαζόταν πιστέψτε με. Το να συνδιοικήσει λέει βάζω 3-4 άτομα και παράλληλα 3-4 εκ. στην ομάδα"
Ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ έχει έρθει σε επαφή με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη;
"Είχαμε κουβεντιάσει με την πλευρά Βαρδινογιάννη. Αλλά στην συνέχεια ο κ. Βαρδινογιάννης αποφάσισε να προσπαθήσει να δώσει τις μετοχές στο "Σωματείο". Αυτό που θα ιδρυθεί βέβαια, οπότε έχουμε μείνει εκεί".
Άρα θα πρέπει να περιμένουμε το αργότερο μέχρι την Τρίτη την επόμενη κίνηση σας;
"Έτσι ακριβώς. Εμάς η επόμενη μας κίνηση είναι να ενημερώσουμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη συμμετοχή μας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που τρέχει".

sport24.gr