10 Μαΐου 2012

«Ναι» του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για Σαββίδη

«Ναι» του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για Σαββίδη
Το πιο σημαντικό βήμα για την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ έγινε χθες. Η διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ «άναψε» το πράσινο φως στον ομογενή επιχειρηματία, καθώς δέχθηκε το αίτημά του για πάγια καταβολή 500.000 ευρώ με την οποία θα καλύπτονται τα ποσοστά που δικαιούται ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ από την ΠΑΕ. Βέβαια, αυτό το θέμα ήταν ένα από τα βασικά που συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση που έγινε στο κλειστό της Πυλαίας και στην οποία συμμετείχε και ο Ζήσης Βρύζας.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε τη διοίκηση του ΑΣ για τις διαπραγματεύσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και την πρόθεση του τελευταίου να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, αρχικά τα 2.000.000 ευρώ με τη μορφή δανείου και στη συνέχεια άλλα 10.000.000 ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα ανοίξει μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων τη Δευτέρα 14/5.
Μάλιστα, με τον Βρύζα συζητήθηκε και η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά και ο ομογενής επιχειρηματίας αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα συζητήθηκαν χθες, ο Βρύζας θα παραμείνει στη θέση του προέδρου στο νέο σχήμα που θα προκύψει και πάλι από διορισμό του Πρωτοδικείου και που πιθανότατα θα είναι πενταμελές, με έναν συνεργάτη της επιλογής του, έναν εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη και δύο μέλη που θα επιλεγούν από τον Σαββίδη.
Παρών ήταν και ο Παντελής Κωνσταντινίδης ως υπεύθυνος του αγωνιστικού, που από την πλευρά του ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα σε σχέση πάντα με το οικονομικό και τις δυσκολίες που θα προκύψουν για τον ΠΑΟΚ χωρίς τη χρηματοδότηση από τον Ιβάν Σαββίδη.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα του ΑΣ ΠΑΟΚ από την ΠΑΕ, συμφωνήθηκε χθες να γίνει μια προσπάθεια από τον Βρύζα ώστε να αυξηθεί το πάγιο ποσό, με τον νέο μεγαλομέτοχο να αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου αλλά και τη λειτουργία των ακαδημιών που τυπικά βαραίνουν τον Ερασιτέχνη. Τα χρήματα αυτά αφορούν τα ποσοστά από τα εισιτήρια και όχι την εκμετάλλευση του σήματος, για την οποία θα γίνουν αργότερα ξεχωριστές διαπραγματεύσεις.
Το σίγουρο είναι ότι μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ επικρατεί ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία, στα όρια της σιγουριάς, ότι αυτήν τη φορά το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την ΠΑΕ θα εξελιχθεί ομαλά μέχρι τέλους.
Χθες η διοίκηση του Ερασιτέχνη όρισε και την επόμενη γενική συνέλευση, που θα είναι εκλογο-απολογιστική για τις 21 του μήνα. Αν δεν υπάρξει απαρτία, θα μετατεθεί για μία εβδομάδα αργότερα, με τις εκλογές να πραγματοποιούνται στις 29 Μαΐου.
Εκανε πισω ο Καμπάνης
Ο Γιάννης Καμπάνης με χθεσινή επιστολή μέσω του νομικού του εκπροσώπου «πάγωσε» το ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να το επαναφέρει σε περίπτωση που οι συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη «ναυαγήσουν». «Αναγκάζομαι να αναθεωρήσω προς το παρόν το ενδιαφέρον μου για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Τονίζω ότι σε αυτήν μου την απόφαση οδηγήθηκα και από την εκκωφαντική σιωπή σας σχετικά με τα αιτήματα που σας απηύθυνα. Αναγνωρίζω το απόλυτο δικαίωμά σας να επιλέξετε όποιον και ό,τι εσείς ως συγκροτημένο όργανο διοίκησης θέλετε. Παραμένω στη διάθεση του ΠΑΟΚ για ό,τι στο μέλλον χρειαστεί ή στην απευκταία περίπτωση που οι λύσεις που επιλέξατε δεν ευοδωθούν».
«Κουμανταδόρος» ο Ερασιτέχνης
Ο νομικός του Καμπάνη, Μπάμπης Αποστολίδης, ήταν ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα «κλειστό κλαμπ» και «κουμανταδόρο στην ΠΑΕ». «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ΑΣ ή η ΠΑΕ θέλουν να πουλήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας ή απλά θέλουν ένα δάνειο. Ο ΑΣ διορίζει τη διοίκηση της ΠΑΕ και αν θέλει την αλλάζει, ο Ερασιτέχνης είναι ο κουμανταδόρος της ΠΑΕ. Με κοινή συμφωνία του Βρύζα και του ΑΣ τηρήθηκε αυτή η στάση απέναντι στον Καμπάνη».
«Ο Ερασιτέχνης προχώρησε στη σύσταση μια επιτροπής διαφάνειας για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, γιατί κρατούν μυστικό το πόρισμα των λογιστών ακόμη και από τα μέλη του ΑΣ;» είπε, ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γιώργου Σαχπατζίδη λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα. «Ο Σαχπατζίδης έχει βάλει κάποια χρήματα στην ΠΑΕ και αν αποδειχθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι καθαρά, ενδέχεται ο ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα. Θέλω καθαρές εξηγήσεις στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει και το θέμα με τις επιταγές στο ταμείο της ομάδας. Δεν με νοιάζει αν πληρώσει ή όχι ο Βιολίδης, με νοιάζει όμως πώς επιτράπηκαν τα πράγματα αυτά» δήλωσε.

Του ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=129035584