20 Μαΐου 2012

Πρόεδρε κλείσε την πόρτα! Δεν σου μεινε κανείς να στην κλείσει

Η ενιαία Κεντροδεξιά θα σχηματιστεί, τελικώς, χωρίς τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις πολλών ημερών, ο Αντώνης Σαμαράς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι προτιμότερο να αποψιλώσει τον ΛΑΟΣ από τα επώνυμα στελέχη που του είχαν απομείνει και να κλείσει την πόρτα στον αρχηγό του.
Προς τη ΝΔ βαδίζουν ολοταχώς ο Θανάσης Πλεύρης, σε εκλόγιμη θέση, και ο Κυριάκος Βελόπουλος ενώ ο Κώστας Κιλτίδης δημοσιοποίησε και αυτός την πρόθεσή του να επιστρέψει. «Με αυτά τα στελέχη, συν τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνι Γεωργιάδη, δεν χρειάζεται πλέον η ΝΔ τον Καρατζαφέρη» σχολιάζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα εντός ΝΔ από όσα οφέλη θα προσέφερε η προσχώρησή του.

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν τον Γιώργο Καρατζαφέρη «εκτός εαυτού» μετά την πλήρη αποδυνάμωση του κόμματός του. Ισχυρίζονται ότι στις διαπραγματεύσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Καρατζαφέρης υπήρξε εριστικός και καθόλου συνεργάσιμος. «Δεν αντέχει να μην είναι αρχηγός» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές για τον άλλοτε κραταιό επικεφαλής του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού.