Άρθρο με το οποίο ενημερώνει τον αμερικάνικο λαό τι εστί Τσίπρας έγραψε στους New York Times ο Νίκολας Γκέιτζ, πρώην δημοσιογράφος του και συγγραφέας δύο βιβλίων με θέμα τον ελληνικό εμφύλιο και το θάνατο της μητέρας του. Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που παρεμβαίνει με άρθρο του για την ελληνική κρίση, αφού τον Φεβρουάριο μέμφθηκε τους Ελληνες εφοπλιστές που δεν βοηθούν την Ελλάδα.
Ο τίτλος του άρθρου είναι The Champion of Greek Outrage, «Ο πρωταθλητής της Ελληνικής οργής» και είναι αφιερωμένο στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο παρομοιάζει με ποντικό και κατηγορεί ότι οδηγεί τον ελληνικό λαό στην καταστροφή.
Όπως γράφει ο Τσίπρας ευθύνεται που η χώρα οδηγείται σε εκλογές, γιατί δεν συνεργάστηκε με τους υπόλοιπους στο σχηματισμό κυβέρνησης. Μετά από σύντομη αναφορά στον δημαγωγό Αλκιβιάδη, περνάει στον Νίκο Ζαχαριάδη του ΚΚΕ και τον εμφύλιο με τους 50.000 νεκρούς για να καταλήξει στον “παρδσαλό αυλητή” Τσίπρα με τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους.
Γράφει λοιπόν ο κ. Γκέιτζ, μεταξύ άλλων:
«Ο νέος "Παρδαλός Αυλητής" * της Ελλάδας είναι ο Αλέξης Τσίπρας, 37 χρονών, ο αριστερός δημαγωγός με το έντονο πολιτικό ένστικτο και ελάχιστες αναστολές, ο οποίος οδήγησε το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εκπληκτική δεύτερη θέση στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ο κ. Τσίπρας, εξανάγκασε την Ελλάδα σε νέες εκλογές με την άρνησή του να συμμετάσχει ή να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση συνασπισμού, είναι εξαιρετικά έμπειρος στο μεγάλο ψέμα.
Δεν είναι αντίθετος με τη χρήση κάθε διαθέσιμης μορφής πίεσης και εκφοβισμού για την επίτευξη των στόχων του, όπως καταθέτουν όσοι γνωρίζουν τον κ. Τσίπρα.»
Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
*Η έκφραση «Παρδαλός Αυλητής» είναι από το γνωστό γερμανικό μύθο του «Παρδαλού Αυλητή του Χάμελιν», που κατέγραψαν οι Αδελφοί Γκριμ στο παραμύθι «Ο Ποντικοκυνηγός», ή «Τα παιδιά της πόλης Χάμελιν», που διαδραματίζεται το 1824.
Ενας ξένος με παρδαλή φορεσιά εμφανίστηκε στην πόλη κι υποσχέθηκε να εξοντώσει τα ποντίκια. Συμφώνησε με τους προύχοντες την αμοιβή που θα λάμβανε και πράγματι, παίζοντας τον αυλό του όλα τα ποντίκια τον ακολούθησαν έξω από την πόλη και πνίγηκαν στο βάλτο που τα οδήγησε.
Ωστόσο όταν η πόλη απαλλάχτηκε από τα ποντίκια, οι προύχοντες αρνήθηκαν να δώσουν στον ξένο την αμοιβή του. Την επόμενη μέρα, ο “παρδαλός αυλητής” βγήκε στο δρόμο παίζοντας τον αυλό του και τον ακολούθησαν όλα τα παιδιά της πόλης, που χάθηκαν για πάντα. Σώθηκαν ένα τυφλό (που περιέγραψε τι άκουσε), ένα κωφάλαλο (που περιέγραψε τι είδε με νοήματα) κι ένα που ξέχασε το παλτό του κι επέστρεψε για το πάρει, αλλά δεν είδε που πήγαν τα υπόλοιπα.
Είναι σαφές ότι ο Γκέιτζ υποννοεί πως αν ακολουθήσουμε τις υποσχέσεις Τσίπρα μπορεί να χάσουμε πολύ περισσότερα απ' όσα θέλουμε να γλυτώσουμε