18 Μαΐου 2012

Δημοψηφίσμα για το ευρώ μαζί με τις εκλογές πρότεινε η Μέρκελ στον Κ.Παπούλια

Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη, μετέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ενόχληση εκφράζουν τα κόμματα για τη νέα παρέμβαση Μέρκελ, ενώ κακή βρίσκει την ιδέα του δημοψηφίσματος και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σουλτς.

«Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ.Τσιόδρα η κυρία Μέρκελ κατά την συνομιλία της με τον Πρόδρο επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης.

Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

in.gr