18 Μαΐου 2012

Η Κομισιόν διαψέδει τον Ντε Χουχτ για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης...

Με ένα tweet του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαγί, η Κομισιόν διαψεύδει τα σενάρια περί ύπαρξης σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει. Από πλευράς ΕΚΤ η διάψευση ήρθε δια στόματος μέλους του διοικητικού της συμβουλίου, Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ- Παράμο.


Οπως είχε ισχυριστεί νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Κάρελ Ντε Χουχτ «υπάρχουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται σε σενάρια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».

Η δήλωσή του αυτή, εκληφθηκε ως η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση για τα σχέδια αυτά, προκαλώντας, όμως την άμεση αντίδραση της Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι διαψεύδει πως η Επιτροπή «επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου» της Ελλάδας από το ευρώ και ότι η Ε.Ε. θέλει η χώρα να παραμείνει στο ενιαίο νόμισμα.

Από πλευράς ΕΚΤ η διάψευση ήρθε δια στόματος του μέλους του διοικητικού της συμβουλίου, Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ- Παράμο, ο οποίος δήλωσε πως «δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να επεξεργάζεται» το σενάριο μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Τόνισε, μάλιστα, πως «αυτό που προτιμούμε ιδιαίτερα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».