18 Μαΐου 2012

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησαν δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ

Δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι κύριοι Κωνσταντίνος Μακρυνόρης και Ιωάννης Κοτσίρης ανακοίνωσαν την Παρασκευή την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

«Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των συνθηκών και τον ορατό κίνδυνο η Πατρίδα μας να υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες από μία ανεύθυνη και λαϊκίστικη Αριστερά, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξει η πανστρατιά των Φιλοευρωπαϊκών και Κεντροδεξιών δυνάμεων, που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Χώρας στην Ευρώπη και θα αναλάβουν την Εθνική ανασυγκρότηση. Θέτω, έτσι, τις όποιες πολιτικές μου δυνάμεις σ’ αυτόν τον αγώνα και σ’ αυτόν τον σκοπό» ανέφερε ο κ. Κοτσίρης.

«Ανταποκρίνομαι στο προσκλητήριο του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και στρατεύομαι στον αγώνα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας» ανάφερε ο κ. Μακρυνόρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 είπε ότι η τελική απόφαση του ΛΑΟΣ είναι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές «εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή».

«Τελική απόφαση, εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή, την οποία εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και θα λάβουμε υπόψη μας… Διαβάζουμε σενάρια περί ανασύνταξης της κεντροδεξιάς, χωρίς να υπάρχει πολιτική πρόταση για την ανασύνταξη. Εάν εμφανιστεί μια πολιτική πρόταση η οποία θα είναι ελκυστική, να δημιουργεί δυναμική, να αφήνει το παρελθόν πίσω της και όλα αυτά, προφανώς θα την λάβουμε σοβαρά υπόψη».

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές στελεχών του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ, ο κ. Κύρτσος δεν το απέκλεισε.

Την Πέμπτη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την εκπομπή του στο Τηλεάστυ άφησε να εννοηθεί ότι θα εξέταζε το ζήτημα εάν ο ΛΑΟΣ διατηρούσε την αυτοτέλειά του και αναλάμβανε άλλος επικεφαλής του κεντροδεξιού μετώπου, αναφέροντας τον Γιώργο Σουφλιά.

Στελέχη της ΝΔ πάντως, διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος «προβάλλει προς το παρόν υπερβολικές απαιτήσεις», όπως έλεγαν.