05 Μαΐου 2012

Πέθανε ο Ρασίντ Γιεκινί (βίντεο)

Σε ηλικία 48 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Νιγηριανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ρασίντ Γιεκινί.

Η είδηση μεταδόθηκε μέσω του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, στο τηλεγράφημα του οποίου γίνεται λόγος ότι τόσο η οικογένειά του όσο και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νιγηρίας επιβεβαιώνουν το θλιβερό γεγονός.


Ο Γιεκινί φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού αμέσως μετά το Μουντιάλ του 1994, όπου σε τέσσερις συμμετοχές σημείωσε δύο γκολ.

Κορυφαία σεζόν της καριέρας του ήταν το 1993-94, όπου με τα χρώματα της Σετουμπάλ πέτυχε 34 γκολ σε 32 ματς του πορτογαλικού πρωταθλήματος και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Παράλληλα, την ίδια σεζόν κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή.

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας με 37 γκολ σε 58 εμφανίσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 πέτυχε το πρώτο γκολ της Νιγηρίας σε Μουντιάλ, στη νίκη επί της Βουλγαρίας (3-0).

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Νιγηρία ήταν βαριά άρρωστος το τελευταίο διάστημα, ενώ αντιμετώπιζε και αρκετά ψυχολογικά προβλήματα.