07 Μαΐου 2012

Αν ο Αντώνης Σαμαράς άκουγε Βασίλη Καρρά....

Τι θα γίνει αύριο, με απλά λόγια
1-2. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν κάνουν μαζί κυβέρνηση, γιατί αν συνεχίσουν την ίδια πολιτική, στις επόμενες εκλογές που θα έρθουν δια της βίας, θα πάρουν κάτω από 5%, αφού..
ο λαϊκισμός και η κριτική εκ του ασφαλούς, είναι ανίκητη.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχιζε...
να αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ "τζάμπα ρητορικής της αντίδρασης" και της διαχείρισης μιας χώρας, που έχει μόνο προβλήματα. Προφανώς οι Μέρκελ, Ολάντ κλπ, δεν θα τρομάξουν με την "αντίδραση" του Αλέξη, ούτε θα σκοτιστούν αν βγούμε απ΄το ευρώ και ακόμη προφανέστερα, δεν θα τρομάξει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, που ξεφορτώθηκε -με ζημίες, αλλά ξεφορτώθηκε- τα ομόλογα και έκανε το ιδιωτικό χρέος, κρατικό. Την περίμεναν την εξέλιξη αυτή την εκλογική, οι τραπεζίτες που τα ξέρουν όλα, εξασφάλισαν τα λεφτάκια τους και τώρα ..άντε να κουρεύεστε Έλληνες.
4. Ο Πάνος Καμμένος, αντιλαμβάνεται ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δεν χαλάνε τη ζαχαρένια τους οι Ευρωπαίοι, αν τους απειλήσουμε με το "επαχθές χρέος", "φύγουμε από το μνημόνιο" και τα άλλα ηρωικά. Είναι όντως ηρωικά, αλλά και η πραγματικότητα απλή: στις 26 Μαϊου, το Γενικό Λογιστήριο χρειάζεται 2,3 δις ευρώ για μισθούς και συντάξεις κι έχει στο ταμείο ..τριάντα ευρώ για τους καφέδες του ταμία.
5. Το ΚΚΕ είναι παλιά αλεπού και του αρέσει πολύ, να κάθεται μπροστά στην πυρκαγιά και να κάνει κριτική στους πυροσβέστες που ρίχνονται στη φωτιά: "πάρτο αλλιώς, αριστερά τη μάνικα, όχι έτσι ρε φίλε, άνοιξε κι άλλη πίεση, ρίξε το νερό διαγώνια κλπ". Του λέει ο πυροσβέστης, "έλα εσύ να ρίξεις", αλλά τότε το ΚΚΕ προφασίζεται ότι "θα ερχόταν, αλλά φοράει το βαρύ ταγιέρ σήμερα". Κορόιδο είναι να αναλάβει ευθύνες;
6. Η ΔΗΜ.ΑΡ. ψάχνει προσανατολισμό και θα καταλάβει ότι με έξαλλους, υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε την "άλλη Ευρώπη", αυτή της αδιαφορίας δηλαδή, οπότε ...άσε να βγάλουν τα κάστανα άλλοι απ΄τη φωτιά.
7. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι sui generis και δεν την παίζει κανένας, επομένως δεν θα της απευθύνει πρόσκληση κανείς.
Την πορεία της χώρας θα κρίνει η έλλειψη πολιτικού ενστίκτου του Σαμαρά. Ο άνθρωπος παγιδεύτηκε δεκάδες φορές και κόντυνε αφύσικα την παράταξή του, επειδή δεν θέλει να κατανοήσει, ότι όταν ο λαός ζητά την καταστροφή του (έτσι πιστεύει ότι θα συμβεί με τους "έξαλλους" -έτσι τους λένε στη ΝΔ- να κυβερνούν), δεν έχεις κανένα δικαίωμα να την εμποδίσεις. Πρέπει να τους αφήσεις να δοκιμάσουν.
Του ξαναθυμίζω το τραγουδάκι του Βασίλη Καρρά, να το ακούσει χιλιάδες φορές, μπας και το εμπεδώσει:
Στην αγκαλιά σου ας με βρουν
τελειωμένο και ας πουν
ότι από έρωτα κι αυτός έχει πεθάνει
ας πεθάνω στα χέρια σου
στα κοφτερά μαχαίρια σου
το αίμα μου να τρέχει να το δεις
κι αν σε ρωτήσουν να τους πεις
και στο Θεό να ορκιστείς
μονάχος μου το ζήτησα
και δε μου φταίει κανείς
Άκουσέ το προσεκτικά Αντώνη, είναι όλο το νόημα της ζωής:



http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_2458.html