Δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου των Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρη Δασκαλόπουλο, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθάως τον κατηγόρησε ότι συμμετείχε και ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη διαμόρφωση των κατώτατων μισθών και τις συλλογικές συμβάσεις.
Συγκεκριμένα η κυρία Γεννηματά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει δημόσια ότι η σκληρή θέση της τρόικας, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκε και υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων που, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την Τρόικα».
Λίγο πιο κάτω στην ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά τονίζεται πως ο κ. Βενιζέλος δεν είχε αναφερθεί ποτέ ειδικά στον ΣΕΒ «Σήμερα», όμως συνεχίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ «οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο. «Κύκλοι του ΣΕΒ», που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος».
Επίσης μέσω της ανακοίνωσης το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Δασκαλόπουλο ότι παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην προεκλογική αντιπαράθεση. «Ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, το χαρακτήρισε «γόνιμο αδιέξοδο». Γόνιμο, για ποια συμφέροντα; O κ. Δασκαλόπουλος, με τις κινήσεις του αυτές, αλλοιώνει το θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ και επιτρέπει στον καθένα να κάνει τις υποθέσεις του για το τι γίνεται την περίοδο αυτή στη χώρα. O κατάλογος των επαφών και συζητήσεων, που είχαν παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με στελέχη της τρόικας στην Αθήνα, είναι μακρύς και όχι κρυφός».
Κλείνοντας στην ανακοίνωση η κυρία Γεννηματά αναφέρει πως «αν ο κ. Δασκαλόπουλος θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων».