05 Μαΐου 2012

Ας «προφυλακίσουμε» εκλογικά τα «ορφανά» του Άκη

Της Γ.Τερζιδου

Μετά το ξεχείλισμα του πολιτικού βόθρου και την προφυλάκιση του «έλληνα Lafontaine» ή «κόκκινου Άκη», τρομάρα μας, άρχισε μια συζήτηση στο διαδίκτυο για τα πολιτικά του παιδιά ή τα «πρωτοπαλίκαρά» του. Με σαφείς περιγραφές, αλλά χωρίς ονόματα στο taxalia και με αναφορά σε συγκεκριμένο όνομα, που τώρα όμως ιδιωτεύει στο kourdistoportokali.

Το πρώτο δημοσίευμα έθεσε το ερώτημα «…τί γίνεται με τα πολιτικά τέκνα του Άκη;». Μίλησε για «άπληστους συνδικαλιστές, που μέσα σε λίγο καιρό έγιναν βιοτέχνες εκατομμυριούχοι… εκκολαπτόμενους πολιτικούς, δημάρχους, …δημοσιογράφους, ειδικούς συμβούλους, επιχειρηματίες αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ….που το μόνο προσόν το οποίο είχαν ήταν ότι κατάφεραν να εισχωρήσουν στο πανίσχυρο πολιτικό γραφείο του Άκη.»

Μας θύμισε ότι «Εκεί μέσα χτίστηκαν καριέρες! Από εκεί ξεπήδησαν πολιτικά στελέχη, βουλευτές, ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες με έφεση στις κρατικές προμήθειες και τις δημόσιες εργολαβίες...

Και κατέληξε: «σήμερα μαθαίνουμε ότι τα περισσότερα από τα χρήματα που διαχειρίστηκε ο Άκης ήταν μίζες και γενικά βρώμικο χρήμα. Συνεπώς, το χρήμα που διακίνησε ο ίδιος προς τον συρφετό του πολιτικού του γραφείου πρέπει να ελεγχθεί όπως και όποιος το πήρε αφού πρόκειται για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος. Να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η Δικαιοσύνη...»

Το δεύτερο δημοσίευμα αναφέρθηκε στην «παρουσία του άλλοτε στενού συνεργάτη του Άκη, κ. Γιώργου Αγραφιώτη στην πρόσφατη ομιλία του βουλευτή Θάνου Μωραΐτη, -επίσης αγαπημένου πολιτικού τέκνου του Άκη», και κατέληξε: «Αρκούσε μια προεκλογική ομιλία του κ. Μωραίτη για να ξυπνήσει μνήμες και συνειρμούς για την ιστορία του βαθέως ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να γράφουν οι παρέες πέρα και πάνω από Μνημόνια, Τόμσεν, Μέρκελ κλπ.»

Η Δικαιοσύνη λοιπόν έδειξε ότι πράγματι είναι αποφασισμένη να καθαρίσει την κόπρο του βρώμικου πολιτικού χρήματος και αυτό το θέλει και το εύχεται η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων.

Όμως η Δικαιοσύνη χρειάζεται χρόνο και εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να τη βοηθήσουμε άμεσα.
Μπορούμε όμως να θυμηθούμε ποιοί «έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες» στο περιβάλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου και συνεχίζουν ανενδοίαστα σήμερα να διεκδικούν την ψήφο μας, νομίζοντας ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, και να τους στείλουμε στο σπίτι τους στις εκλογές που έρχονται.

Δεν λέμε ότι οι συγκεκριμένοι είναι «αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος», αλλά σίγουρα υπήρξαν αποδέκτες πολιτικής δύναμης, η οποία εκπορεύθηκε και στηρίχθηκε στις μίζες και το μαύρο χρήμα του «ηγέτη» και προστάτη τους.

Η λίστα της πολιτικής αυτοκρατορίας του Άκη είναι μεγάλη και αξίζει να θυμηθούμε για την ιστορία ποιοί ήθελαν να τον κάνουν πρωθυπουργό και ποιοί ήταν οι στενοί του συνεργάτες και τις διαμάχες τους μετά την απώλεια της πρωθυπουργίας το 1996. Πολλοί από αυτούς έχουν αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική παλιότερα, άλλοι αποσύρονται τώρα, κάποιοι όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι να διεκδικούν την επιβράβευση των πολιτών ποντάροντας στην ασθενή μνήμη και τη λήθη.

Επειδή όμως πρέπει να ξαναφρεσκάρουμε τη μνήμη μας, ας δούμε ποιοι αναδείχτηκαν και φτιάχτηκαν πολιτικά στο περιβάλλον ή τη στενή ομάδα του Άκη και να τους «ανταμείψουμε» ανάλογα στις εκλογές που έρχονται:

Στην πολύπαθη από την παντοκρατορία του Άκη Θεσσαλονίκη, απέμειναν από το «φυτώριό» του ο και κουμπάρος του Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ και η Χ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ. Στη Β΄Θεσσαλονίκης ο Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ, στενός συνεργάτης και σκληρό οργανωτικό στέλεχος της ομάδας από τα πρώτα βήματα του. Ανταμείφθηκε με θέσεις στο κράτος, όπως Νομάρχης Σάμου, Σερρών, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (με Υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο), Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης και πρόσφατα Γεν.Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών. Πολλά χρόνια βουλευτής πάντα με τη στήριξη του Άκη. Πρωταγωνιστής το 2000 σε σειρά εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με επώνυμες καταγγελίες για συμμετοχή σε κύκλωμα χρηματισμού για προώθηση επενδύσεων στη Θράκη κατά την περίοδο που ήταν περιφερειάρχης. Οι εκπομπές του Μάκη «μυστηριωδώς» διακόπηκαν., πιθανότατα με άνωθεν παρέμβαση. (δες εδώ). Σήμερα θέλει να μας σώσει πάλι μετά από 30 χρόνια στον πυρήνα της εξουσίας. Τι να πει κανείς; Ποιος είχε την φαεινή ιδέα να τον ξαναβάλει στο ψηφοδέλτιο ; Μήπως εκπροσωπεί το νέο ήθος για το νέο ΠΑΣΟΚ, που ευαγγελίζεται ο Βενιζέλος;
  • Στη Χαλκιδική ο Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ, διοργανωτής της ετήσιας σύναξης φίλων Άκη στο Ποσείδι που είχε γίνει «θεσμός».
  • Στην Ημαθία ο Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Στην Πέλλα ο Β. ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ
  • Στην Πιερία ο Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, με «ιστορίες» και λογαριασμούς και αυτός με τη δικαιοσύνη…
  • Στην Α΄Αθήνας ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
  • Στη Β΄Αθήνας ο Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, η Ρ. ΖΗΣΗ, η Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ο Τ. ΧΗΤΗΡΗΣ
  • Στη Β΄Πειραιά ο Γ. ΝΙΩΤΗΣ
  • Στην Αιτωλοακαρνανία ο Θ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ και ο Α. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ
  • Στη Δράμα ο Χ. ΑΗΔΟΝΗΣ
  • Στα Δωδεκάνησα ο Ν. ΖΩΪΔΗΣ και ο Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ
  • Στην Κοζάνη ο Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Στις Κυκλάδες ο Π. ΡΗΓΑΣ
  • Στη Λάρισα η Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ
  • Στο Λασίθι ο Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
  • Στα Τρίκαλα ο Χ. ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ
  • Στη Φθιώτιδα η Τ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ και η Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ
Μετά την προφυλάκιση του Άκη, αξίζει να «προφυλακίσουμε» πολιτικά όλους αυτούς με την ψήφο μας, στέλνοντάς τους στο σπίτι τους. Για κάποιους από αυτούς ίσως έρθει και η σειρά της Δικαιοσύνης.