11 Μαΐου 2012

Credit Agricole: Προετοιμαζόμαστε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Για παν... ενδεχόμενο και ιδιαίτερα για αυτό της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προετοιμάζεται η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, στην οποία ανήκει και η Εμπορική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα Συμβούλου της επιχείρησης, Ζαν-Πολ Σιφλέ, η Credit Agricole, προετοιμάζεται έτσι ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε προκύψει από την ελληνική κρίση, περιλαμβανομένης της εξόδους της Ελλάδας από το ευρώ.


Ο κ. Σιφλέ είπε μάλιστα πως στην τράπεζα «εργαζόμαστε επί πολλά τρίμηνα πάνω σε αυτή την ανησυχία και έχουμε σχηματίσει μια στενή ομάδα ώστε να την εξετάσει», αρνούμενος να αποκαλύψει, όμως, περισσότερες πληροφορίες.

Οι προετοιμασίες, πάντως, της γαλλικής τράπεζας, σχετικά με την ελληνική κρίση, όπως γράφει το ethnos.gr, αποτελούν μέρος της προσπάθειας που καταβάλει με στόχο να αποκτήσει την κεφαλαιακή επάρκεια εκείνη που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η Credit Agricole έχει επενδύσει στην Εμπορική Τράπεζα με συνέπεια να έχει υποστεί από την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους (PSI), απώλειες ύψους 940 εκ. ευρώ, περίπου.