05 Μαΐου 2012

Oλοκληρώθηκε η "Χάρτα Νεών" της ΟΝΝΕΔ με την παρουσίαση της "Ψηφιακής Ατζέντας" στην Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στο ξενοδοχείο «Rex» της Καλαμάτας, ο κύκλος των δράσεων για την προώθηση της «Χάρτας Νέων 2012», της ΟΝΝΕΔ, με την παρουσίαση της «Ψηφιακής Ατζέντας».


Στην εκδήλωση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών, Νίκος Μπατσικούρας, ανέπτυξε τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, προτάσσοντας την τεχνολογική υπεροχή, ως βασικό χαρακτηριστικό κοινωνικής προόδου, οικονομικής ανάπτυξης, εθνικής ισχύος και επιρροής
Πρέπει να σημειωθεί πως την εκδήλωση άνοιξε με εγκάρδιο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που έχουν πρωτοβουλίες, όπως αυτή της «Χάρτας Νέων 2012» της ΟΝΝΕΔ, τόσο για την κοινωνία συνολικά όσο κυρίως για τους ίδιους τους νέους.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης και ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Μίλτος Π. Χρυσομάλλης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφιος Βουλευτής του Ν. Μεσσηνίας, τον οποίο οι νέοι και οι νέες υποδέχθηκαν με θέρμη ως έναν από αυτούς.
Η ομιλία του επικεντρώθηκε στις προοπτικές κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής ανάπτυξης που προσφέρουν οι «Έξυπνες Πόλεις» μέσα από τη σύγκλιση των νέων τεχνολογιών και του κατασκευαστικού κλάδου.
Τις εντυπώσεις έκλεψε με το άνοιγμα της ομιλίας του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Μπατσικούρας, όταν χαρακτηριστικά είπε:

«Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στην παρουσίαση της Ψηφιακής Ατζέντας σήμερα στην Καλαμάτα.
Εδώ όπου η καρδιά της οργάνωσης χτυπάει δυνατά.
Από το 1977 με υποψήφιο τον ΟΝΝΕΔίτη Αντώνη Σαμαρά.
Μέχρι και σήμερα με υποψήφιο τον ΟΝΝΕΔίτη Μίλτο Χρυσομάλλη.
Θέλω να ομολογήσω πως είχα σχεδιάσει πολύ διαφορετικά την έναρξη της ομιλίας μου, αλλά νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ ανθρώπινο.
Σήμερα αισθάνομαι ξανά αυτό που στα φοιτητικά μου χρόνια είχαμε ως μότο στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το «πάντα δίπλα σου».
Παρότι λοιπόν απουσίαζα από την πόλη της Καλαμάτας, την πόλη μου, για σχεδόν 10 χρόνια. Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη κοινωνική δραστηριοποίηση σε τοπικό επίπεδο.
Είμαι πραγματικά χαρούμενος που σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλούς προσωπικούς φίλους που ήταν και είναι πάντα δίπλα μου.
Η παρουσία σας με τιμά και μας τιμά. Τόσο προσωπικά, όσο κι ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας.
Σε μια περίοδο όπου η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι αποστρέφονται την στείρα κομματικοποίηση.
Όλοι εμείς, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες, αγωνιζόμαστε, για την επιστροφή της πολιτικής στο προσκήνιο.
Υποστηρίζουμε τις ιδέες μας.
Προβάλλουμε τις θέσεις μας.
Με θέρμη και αυτοπεποίθηση.
Με ρεαλισμό και γνώση.
Πέρα κι έξω από λαϊκισμούς και κινδυνολογίες…»