24 Ιουνίου 2012

BBC: Θέτει "βέτο" σε νέες περικοπές η κυβέρνηση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC, η νέα ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας προτείνει μία επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των συμφωνηθέντων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 2 χρόνια.

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει, χωρίς όμως να προβεί σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό, βέβαια, τη στιγμή που η παγκόσμια πίεση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων είναι ασφυκτική.

Στις εκλογές που πέρασαν, συνεχίζει το ΒΒC, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε τις εκλογές παρά το γενικευμένο κλίμα οργής που επικρατεί για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, τα τρία κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση -παρότι τα δύο δε συμμετέχουν σε αυτή με πολιτικά πρόσωπα γιατί δε θέλουν να συνδεθούν με το ενδεχόμενο νέων μέτρων λιτότητας- έχουν συμφωνήσει στο να αποφευχθούν οι απολύσεις μόνιμου προσωπικού και τα χρήματα να εξοικονομηθούν από περικοπές μη μισθολογικών δαπανών και μείωση της γραφειοκρατίας.

Τέλος, αλλά μέτρα που μπορούν να παρθούν είναι ο επανακαθορισμός του κατώτατου μισθού μέσα από μια συλλογική διαπραγμάτευση και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%.

armageddon-news.blogspot.com