12 Ιουνίου 2012

Ο Μπένυ έβαλε τον Γερανίδη για να προωθήσει τα παιδιά του Άκη;

Πυρ και μανία είναι ο Βενιζέλος με τον πρώην βουλευτή και στενό του συνεργάτη Βασίλη Γερανίδη, για τη δουλειά του στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Όταν τοποθέτησε τον παντελώς άγνωστο πρώην βουλευτή από τη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής της επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων,πολλοί αναρωτήθηκαν ενθυμούμενοι τον Παρασκευά Αυγερινό στην αντίστοιχη θέση, «ποιος είναι αυτός» ;

Δικαιολογημένα ίσως δεν γνώριζαν τον επί 23 συνεχόμενα χρόνια βουλευτή του υπολοίπου του Νομού Θεσσαλονίκης (Β΄περιφέρεια), αφού η πολιτική του παρουσία ήταν ανύπαρκτη.Αντίθετα η εσωκομματική του δράση και«ικανότητα» στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου κατ΄αρχήν, και κατόπιν στο πλευρό του Χρήστου Παπουτσή και της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Παναγιωτακόπουλου ήταν γνωστή μέσα στο ΠΑΣΟΚ και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Βενιζέλο, όταν το 2007τάχθηκε με το μέρος του.

Πέρα από τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των εκλογών του Μαΐου από τον Γερανίδη, όπου σε πολλούς νομούς «έστησε» τα ψηφοδέλτια πάνω στους παραδοσιακούς εσωκομματικούς του φίλους, ή εναντίον των παραδοσιακών του «εχθρών», το ποτήρι ξεχείλισε με τα ψηφοδέλτια του Ιουνίου.

Ο Βενιζέλος δεν χάνει την ευκαιρία να εκμυστηρεύεται στο προσωπικό του περιβάλλον, ότι ούτε στον χειρότερο εχθρό του να ανέθετε τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, δεν θα είχε αυτά τα αποτελέσματα !!!

Ενώ του άφησε εντελώς ελεύθερο το πεδίο για συνεννόηση και χειρισμούς για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, το αποτέλεσμα ήταν ότι το χειρότερο για τη συγκυρία.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα :
  • Βάζει στη Β΄Αθήνας (και μη ξεχνάμε πάντα με λίστα) το δημοσιογράφο Γιάννη Κανελάκη, γνωστό υβριστή του Βενιζέλου από το 2007.
  • Βγάζει από το ψηφοδέλτιο της Καστοριάς τον Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά από άθλια μεθόδευση σταλινικού τύπου, και θέτει επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Θ.Αναστασίου, ο οποίος πριν από λίγους μήνες προσπαθούσε να μας πείσει με αρθρογραφία του ότι «ο Βενιζέλος κατέστρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου»
  • Θέτει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Θεσπρωτίας τον διαρκή υβριστή του Βενιζέλου Κώστα Πανταζή, Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ πανελληνίως, με αποκλειστικό σκοπό να τον εντάξει σε μηχανισμό και να έχει τις ψήφους που ελέγχει, στο προσεχές συνέδριο του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ.

Ασφαλώς οι κινήσεις του Γερανίδη δεν μπορεί να μην έχουν την έγκριση κάποιων από το στενό περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,που, βλέποντας ότι καράβι μπάζει νερά,προσπαθούν να χτίσουν νέες συμμαχίες για να επιπλεύσουν μετά το ναυάγιο.

Αλήθεια τι έχει να πει για όλα αυτά ο θεωρούμενος«εξ απορρήτων» συνεργάτης του Βενιζέλου Στέλιος Αγγελούδης ; Τα γνωρίζει, ή μήπως είναι και συμμέτοχος; Διότι πρέπει να φροντίσει και το μέλλον του και έχει αποδείξει ότι ξέρει να το κάνει με επιτυχία μέχρι τώρα !!!

Ο κ.Βενιζέλος βέβαια μιλάει συνεχώς για τριαντάρηδες, για ανανέωση και ταυτόχρονα μας λέει ότι «εγώ είμαι εδώ», εγγυητής!

Ας μας απαντήσει όμως γιατί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική, συμβολική θέση ο «μαθουσάλας»της πολιτικής Γιάννης Σουλαδάκης ; Ο άνθρωπος που συμβολίζει το βαθύ και ακικό ΠΑΣΟΚ ;

Για να πάρει το μήνυμα ο Άκης και οι άνθρωποί του ;

Αλλά τι ψάχνουμε τώρα «ψήλους στ΄ άχυρα» ;

Δηλαδή ο Κουκουλόπουλος, ο Γερανίδης, η Τόνια και «τα΄άλλα παιδιά», που αποτελούν τον βασικό κορμό των συνεργατών του, δεν είναι παιδιά του Άκη ;