26 Ιουνίου 2012

Προκλητικές δηλώσεις γερμανού ηλίθιου για Κύπρο




Η γερμανική πλευρά πάντως αν και χωρίς επίσημη ανακοίνωση επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην επικείμενη κυπριακή προεδρία.


 Με δήλωση του ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του CDU, Κουρτ Λάουκ, κάνει λόγο για "ευρωπαϊκό αδιέξοδο", ζητά να μην επιτραπεί στην κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την προεδρία και αναφέρει κυνικά και προκλητικά: "Ο σκύλος τίθεται επικεφαλής των αποθεμάτων λουκάνικων”, ζητώντας ταυτόχρονα να απαγορευτεί στις χώρες που είναι εντός του μηχανισμού να ασκούν την προεδρία της ΕΕ, θεσπίζοντας ως κριτήριο “όχι το μέγεθος αλλά την αξιοπιστία των κρατών".

"Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε την Ευρώπη, εάν ο Πρόεδρος βρίσκεται ξαπλωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας με μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια".

 Παρά τις δηλώσεις το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας διευκρίνισε ότι η Κύπρος "κατά την διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της, θα έχει το καθήκον να αναλαμβάνει δράσεις προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών της, όπως κάθε κράτος που έχει ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης".