25 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Κεδίκογλου με Βενιζέλο - Κουβέλη για την επιλογή νέας διοίκησης στην ΕΡΤ

Εντός των προσεχών ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε τους αρχηγούς να τους ευχαριστήσει που δεν έφεραν αντιρρήσεις για την επιλογή του και τους ενημέρωσε οτι κατά την άποψή του η διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να είναι διακομματική γιατί η κρατική τηλεόραση είναι ένα δημόσιο αγαθό για όλους. Και οι δύο δήλωσαν ότι είναι στη διάθεσή του.

Η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει στις 30 Ιουνίου και όπως είναι γνωστό ο κ. Κεδίκολγου έχει συγκρουστεί στο παρελθόν, ως υπεύθυνος για τα ΜΜΕ από την πλευρά της Ν.Δ.,με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για τη σύμβαση που υπέγραψε με την ΤΕΑΜ για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι το σημερινό Δ.Σ. της ΕΡΤ προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση της λειτουργίας του.

Το Δ.Σ. είναι 11μελές και αποτελείται από:

τέσσερις εκπροσώπους του μετόχου (Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών)
δυο εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία, με ισάριθμους αναπληρωτές
έναν εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ)
τέσσερις εκπροσώπους του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων είναι ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, με ισάριθμους αναπληρωτές που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Επικρατείας.

Σήμερα, εκτός του κ. Ταγματάρχη στο διοικητικό συμβούλιο τις θέσεις κατέχουν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του ΔΣ και μη εκτελεστικό μέλος και Θεοφανώ Παπαζήση, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, Παναγιώτης Σαμούρης πολιτικός επιστήμων, Γεωργανδρέας Ζάννος δικηγόρος, Στέλιος Στεφάνου, οικονομολόγος και Αρίστων Κοντιζάς εκπρόσωπος των εργαζομένων, ως μέλη.