Ο κ. Σόιμπλε αναφέρεται στην απάντηση του στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στην Ελλάδα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός έκανε μια εγχείρηση και ο υπουργός Οικονομικών εξήλθε της κυβέρνησης για λόγους υγείας. Η Ελλάδα ξέρει τις υποχρεώσεις της. Είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Αυτό που θα γίνει τώρα είναι να πάει η Τρόικα στην Ελλάδα, να δει τι έχει γίνει και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Όταν έχουμε τους αριθμούς, θα το ξαναδούμε. Η Ελλάδα είχε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Φοβάμαι, χωρίς να το ξέρω, ότι η χώρα έχασε χρόνο και τώρα είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η χώρα πρέπει να κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βρει το δρόμο της στις αγορές. Είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση".
Όπως μετέδωσε ο Π. Βαλασόπουλος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε θυμωμένος με την Ελλάδα, απαισιόδοξος και απογοητευμένος.
Ο ίδιος συνέχισε με αιχμές κατά των Ελλήνων πολιτικών λέγοντας πως δεν φταίει η γερμανική Βουλή για την απουσία κυβέρνησης για καιρό στην Ελλάδα και προσθέτει: "Δεν πρέπει να είναι θέμα μεγαλοθυμίας άλλων. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Οι κυβερνώντες στην Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να κάνουν αυτό που πρέπει για ένα σωστό και λειτουργικό κρατικό μηχανισμό και μια ανταγωνιστική οικονομία. Πρέπει να αυξήσουν τις δυνάμεις τους στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρος του ελληνικού ΣΔΟΕ συμφώνησε με τις δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ, η οποία είναι μια μετριοπαθής κυρία. Έχουμε κατανόηση στο πρόβλημα, δεν θα λύσετε όμως ποτέ τα προβλήματά σας εάν ρίχνετε την ευθύνη στους άλλους".
Αναφορές και στη γερμανική Βουλή
Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στη γερμανική Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων, Ράινερ Μπρούντερλε, μιλώντας για τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στις χώρες που έχουν λάβει βοήθεια, αναφέρθηκε και στο θέμα της Ελλάδας, λέγοντας: "Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες φίλους μας. Περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνον εφόσον οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους της Τρόικας. Δεν επιτρέπεται να κάνει πίσω κανείς από συμφωνηθείσες δεσμεύσεις".
Στην ίδια συνεδρίαση αν και η Άγκελα Μέρκελ στην ομιλία της απέφυγε να αναφερθεί στην Ελλάδα, δέχθηκε τα "πυρά" του Γκρεγκόρ Γκυζί από το Αριστερό κόμμα, ο οποίος τόνισε: "Κυρία καγκελάριε η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά ύφεσης, ένα οικονομικό βάραθρο κι ο πληθυσμός απειλείται απ' την ένδοια. Η Κύπρος έρχεται ως πέμπτη χώρα να υποβάλει αίτηση στην ομπρέλα διάσωσης, πράγμα που σχετίζεται με την κρίση στην Ελλάδα. Η Πορτογαλία κι η Ιρλανδία βρίσκονται επίσης σε ύφεση λόγω της υπαγόρευσης λιτότητας. Η Ιταλία ολισθαίνει σε μια άσχημη κρίση. Κι η Ισπανία βρίσκεται επίσης σε ύφεση και απειλείται κατάρρευση των τραπεζών της. Εξ' ου κι η αίτηση της Ισπανίας στην ομπρέλα διάσωσης. Αν φύγει η Ελλάδα απ' την ευρωζώνη, σας το λέω, θα ακολουθήσει κι η Πορτογαλία. Και τότε θα είναι πολύ σύντομα νεκρό το ευρώ".