04 Ιουνίου 2012

Η πιο καλή... μαθήτρια η Πορτογαλία – «Μπράβο» από τους δανειστές

[Άλλη μια απόδειξη ότι το πρόγραμμα δεν είναι για τον πούτ@@ αλλά η ελληνική εφαρμογή του είναι για κλάμματα και γι αυτό η κατάστασή μας συνεχώς επιδεινώνεται. Δύο χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα! Δεν απολύθηκε ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, δεν άνοιξε κανένα κλειστό επάγγελμα, δεν έγινε ούτε μία αποκρατικοποίηση, δεν δεν δεν... Μετά μας φταίνε τα μνημόνια και οι τοκογλύφοι...]


Η Πορτογαλία πήρε έλεγχο... προόδου και βγήκε άριστη! Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η τέταρτη τριμηνιαία αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας που χορηγήθηκε στη Λισσαβώνα το Μάιο του 2011 από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Σύμφωνα με την αξιολόγηση των διεθνών οργανισμών, τηρούμε το πρόγραμμα προσαρμογής μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ διευκρινίζοντας ότι η αποστολή της Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) θα εισηγηθεί την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ".

"Πετύχαμε τους στόχους μας. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού συμφωνεί με τους στόχους για το 2012" και η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας στο 4,5% του ΑΕΠ, όπως έχει προγραμματιστεί, υπογράμμισε.