20 Ιουνίου 2012

Διαπλεκόμενα παιχνίδια για τον υπουργό Οικονομικών Ράπανο

Η περίοδος αυτή πριν το σχηματισμό κυβέρνησης θα μας μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για να εξυφαίνονται σχέδια από τη διαπλοκή και ορισμένα παράκεντρα εξουσίας. Αν στους επόμενους τρεις μήνες η κυβέρνηση συνεργασίας (με κορμό τη ΝΔ και συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά δεν καταφέρει...
να αντιστρέψει το κλίμα με στοχευμένες κινήσεις στο τομέα της σταθεροποίησης και κυρίως της ανάπτυξης, να επαναδιαπραγματευθεί το δεύτερο μνημόνιο και να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και ειδικά στους ανέργους η Ελλάδα θα έχει οριστικά χάσει μια τελευταία ιστορική ευκαιρία.

Και όμως αυτή την ιστορική συγκυρία έχουν διαλέξει ορισμένοι για να προβάλλουν τον εαυτό τους ή τους φίλους τους. Η παλιά παπανδρεϊκή ελίτ προσπαθεί να επιβιώσει αλώβητη . Το κατανοούμε ανθρώπινα αλλά δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε για το καλό της χώρας.

Προβάλλεται από τη διαπλοκή ως λύση για το οικονομικό επιτελείο ο πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Ράπανος. Αξιοσέβαστος δε λέμε. Αλλά τι σηματοδοτεί μια τυχόν τοποθέτηση του στο ΥΠΟΙΚ; Θα ήταν το νέο ξεκίνημα που επιζητεί ο τόπος; Δεν ήταν ωσεί παρόν στις εξελίξεις στα δύο χρόνια της καταστροφικής κυριαρχίας του Γ. Παπανδρέου; Γιατί με το κύρος της θέσης του δεν αντιστάθηκε στις επιλογές του οικονομικού επιτελείου; Και εάν έκρινε ότι ήταν λάθος οι επιλογές και η εφαρμογή των πολιτικών αυτών γιατί δεν παραιτήθηκε για να στείλει ένα μήνυμα στην τότε κυβέρνηση. Γκρίνια στο παρασκήνιο αλλά πλήρης υποταγή στο προσκήνιο. Αυτοί που κρύβονται πίσω από τον κ. Ράπανο είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. Δεν θα θέλαμε προς το παρόν να τους κατονομάσουμε γιατί οι άνθρωποι δεν κρύβονται. Να κρατήσουν τις καρέκλες τους θέλουν. Επέζησαν με το ερμαφρόδιτο σύστημα Παπαδήμου. Το ίδιο επιδιώκουν και τώρα. Ε όχι δεν μπορεί να τους περάσει.

Οι παγίδες που προσπαθούν να στήσουν στον Αντώνη Σαμαρά καθημερινά πληθαίνουν. Αλλά λίγη κομψότητα δε βλάπτει.

http://www.antinews.gr/2012/06/20/167388