01 Ιουνίου 2012

Εξαλλη η Σεγκολέν Ρουαγιάλ για τη σύγκριση με τη νέα σύντροφο του Ολάντ

Τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, μπορεί να την πει κανείς δύο φορές χαμένη, μία από την παλιότερη εκλογική αναμέτρηση για την Προεδρία της Γαλλίας, όταν έχασε από τον Νικολά Σαρκοζί και μία ως παρ' ολίγον Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.
Και φαίνεται ότι αρκετοί στη Γαλλία επειδίδονται σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Τελευταίο, το γαλλικό περιοδικό Elle όπου και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην συζύγου και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ όταν σκηνοθέτησε μία αντιπαράθεση εξ αποστάσεως μεταξύ της Ρουαγιάλ και της τωρινής συμβίας του Γάλλου Προέδρου, της δημοσιογράφου Βαλερί Τριερβελέρ. Το περιοδικό ζήτησε μάλιστα από ένα ψυχαναλυτή να περιγράψει τις σχέσεις μεταξύ της νέας συντρόφου και της «προηγούμενης» όπου και ο ψυχαναλυτής μίλησε για την «αλλεργία» μεταξύ των δύο γυναικών.

Για σεξισμό, κουτσομπολιά και χυδαιότητες εν μέσω προεκλογικής περιόδου έκανε λόγο η ίδια η Σεγκολέν Ρουαγιάλ μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter ενώ στο τηλεοπτικό κανάλι Canal Plus δήλωσε πως «ποτέ το περιοδικό δε θα έλεγε τα ίδια για έναν άντρα» και απαίτησε το σεβασμό του δημοσιογράφου που επέμεινε, όπως αξίζει σε «μία πολιτική αξιωματούχο στην υπηρεσία της Γαλλικής Δημοκρατίας τα τελευταία 25 χρόνια».