21 Ιουνίου 2012

Τι προβλέπει ο Σόιμπλε για το ποδοσφαιρικό ματς Γερμανίας – Ελλάδας

Μπορεί να μην είναι τόσο εκφραστικός και εκδηλωτικός, όσο παρουσιάζεται η Άνγκελα Μέρκελ όταν παρακολουθεί αγώνες της Εθνικής Γερμανίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στερείται απόψεων για το ποδόσφαιρο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Μιλώντας στην εφημερίδα Die Zeit, o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του επικείμενου – και πολυσυζητημένου- αγώνα ανάμεσα στην Εθνική ομάδα της χώρας του και την αντίστοιχη ελληνική, στα τελικά του Euro 2012.

Τι ακριβώς προέβλεψε ο κ. Σόιμπλε; Ότι η δική μας ομάδα θα «φορτωθεί» ... μια Τρόικα από γκολ, παρουσιάζοντας ταυτοχρόνως έλλειμμα δύο τερμάτων. Δεν το είπε φυσικά με τέτοιους οικονομικούς όρους ο άνθρωπος, με απλό τρόπο εκφράστηκε: Νίκη της Γερμανίας με 3-1 προέβλεψε.

Τον καλό του το λόγο τον εκστόμισε πάντως για τη δική μας ομάδα – κάτι που συνήθως δεν κάνει για τα πολιτικά και οικονομικά θέματα:

«Οι Έλληνες έπαιξαν φανταστικά απέναντι στην Ρωσία. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι το ματς, αλλά η γερμανική ομάδα διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας».