30 Ιουνίου 2012

Η Νέα Εποχή δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικά


Τα ψέματα τελείωσαν, μαζί με το τέλος των δίδυμων εκλογών, μετά από μια ιδιαίτερα παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Η Κυβέρνηση ορκίστηκε, η Βουλή άνοιξε, οι όποιες δυσλειτουργίες – ασθένειες αποτελούν και αυτές παρελθόν.

Απαιτείται αμέσως, μια εκ βάθρων αναζωογόνηση, ανανέωση της γερασμένης
κρατικής μηχανής, για να μπορέσει να κινηθεί να ξεφύγει από την παραλυσία.
Αλλά πως, με τι, με ποιους;

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος .
Οι καιροί είναι τέτοιοι, που δεν μας επιτρέπεται αυτή η πολυτέλεια.
Η Νέα Δημοκρατία, πάντα είχε τεράστια αποθέματα σε ανθρώπινο δυναμικό με γενικές και εξειδικευμένες γνώσεις, ικανότητες, στελέχη έτοιμα για προσφορά, τα οποία η παράταξη παλαιότερα δεν αξιοποιούσε. Συνήθως μετά από νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις τα άφηνε στο περιθώριο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα κομματικά παράσιτα, οι παρατρεχάμενοι, οι κάθε λογείς ορντινάτσες.
Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, τα έχει βιώσει πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο η παράταξη και η χώρα. Άνθρωποι εντελώς άχρηστοι, ανίκανοι διαχειριστές της Διοίκησης, άνθρωποι που ενώ στην προσωπική τους ζωή, επαγγελματική τους διαδρομή, δεν κατάφεραν ποτέ να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, τοποθετούντο σε καίριες θέσεις και όπως ήταν φυσικό απ΄ όπου πέρναγαν έσπερναν την καταστροφή.
Γελοίοι σαλτιμπάγκοι που εκτός απ΄ την ανεπάρκειά τους ήσαν ανά πάσα στιγμή πανέτοιμοι να διεκδικήσουν με πείσμα, την κενόδοξή τους αυταρέσκεια και το προσωπικό συμφέρον του βολέματος.
Ποτέ δεν θα φτάναμε ως εδώ, όχι απλώς στο χείλος του γκρεμού δηλαδή, αλλά στο βάθος του γκρεμού, αν η διάβρωση της συνείδησης και το ανύπαρκτο ήθος δεν ήταν αυτής της έκτασης και αυτού του βάθους.
Είναι πραγματικά οικτρό το θέαμα, να βλέπεις να συνωστίζονται σε κάθε λογείς κομματικούς χώρους της Νέας Δημοκρατίας, πρόσωπα, που όχι μόνο συκοφαντούσαν συστηματικά τον Σαμαρά, όχι απλώς συκοφαντούσαν την παράταξη, αλλά είχαν φροντίσει να ανοίξουν και διαύλους επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ για παν ενδεχόμενο.
Εκφράζω και γω καμιά φορά την απορία μου: μήπως το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν μόνο 30% με τόσους οπαδούς και στελέχη που διαθέτει;
Τρελαίνομαι όταν βλέπω να παίρνουν φόρα, όταν βλέπω να ράβουν ακριβά κουστούμια, ποιοι λέτε; Οι κολλητοί των βουλευτάδων και των Υπουργών, οι συνδικαλιστές που καπηλεύτηκαν τις αρχές της παράταξης, οι άχρηστοι διαχειριστές της Διοίκησης, τα τρωκτικά της εξουσίας, οι αλαζόνες αυλοκόλακες που μόνο σκοπό είχαν να γεμίσουν το πορτοφόλι τους.
‘Όλοι αυτοί που τους πληρώσαμε πολύ ακριβά σα Νέα Δημοκρατία την περίοδο 2004-2009.
Όλοι αυτοί που τους πλήρωσε πολύ ακριβά η Πατρίδα.
Μα θα μου πείτε: Οι άνθρωποι που κατά καιρούς επέλεξε το ΠΑΣΟΚ να στελεχώσει την κρατική μηχανή, ήσαν ασυναγώνιστοι, ήσαν προικισμένοι επαγγελματίες της ρεμούλας και της διαφθοράς. Διέθεταν μοναδική πονηριά, ευελιξία, χαμαιλεοντισμό, υποκρισία και γενικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την περίσταση.
Όχι μόνο θα συμφωνήσω, αλλά θα προσθέσω ότι είχαν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους, ώστε να εδραιωθούν και να αναπτύξουν τα σπάνια ταλέντα τους και τις καταστροφικές και ιδιοτελείς ικανότητές τους, συγκριτικά με τους αντίστοιχους μπλε.
Ο Ελληνικός λαός αλλά και όλοι εμείς που ψηφίσαμε τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί πιστέψαμε το όραμά του, δεν αντέχουμε άλλες απογοητεύσεις.
Ας καταλάβουν όλοι αυτοί, ας καταλάβουμε όλοι μας ότι τα πάντα έχουν αλλάξει γύρω μας.
Σήμερα τίποτα δεν μοιάζει με το χτες.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ένας ακόμα Πρωθυπουργός. Είναι ένας Πρωθυπουργός που ήλθε αποφασισμένος να σφραγίσει καθοριστικά το πολιτικό τοπίο και να επιβάλει το όραμα του για τη χώρα. Ήλθε αποφασισμένος να επιβάλλει αυτό το νέο ήθος, στη συμπεριφορά, στις επιλογές, στην καθημερινή πρακτική, απαραίτητο συστατικό για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνικής συνοχής.
Η κοινωνία απαιτεί και ο Σαμαράς θα το πράξει. Θα επιλέξει άτομα άφθαρτα με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Και ένα είναι βέβαιο. Ότι υπάρχουν πολλά.
Η Νέα Εποχή δεν χτίζεται με φθαρμένα υλικά, δεν χτίζεται με τα υλικά της μετριότητας, της ανεπάρκειας, της διαπλοκής.
Η Νέα Εποχή δε χτίζεται με αυτούς που διαθέτουν την γνώση των αδαών και το ήθος των διαπλεκομένων.
Η Νέα Εποχή θα ξεκινήσει με την εγκαθίδρυση νέων διαφορετικών συστημάτων αξιών και αντιλήψεων στο Δημόσιο βίο.

Ανδρέας Μαζαράκης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Αχαΐας