13 Ιουνίου 2012

Τσίπρας στους FT: "Δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε στο ευρώ"... αλλά χωρίς υποχρεώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στους Financial Times που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι η αντικατάσταση του Μνημονίου από ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και ότι ο χειρισμός της έως σήμερα ήταν απολύτως αναποτελεσματικός.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται, ότι εφόσον έχει μία «σαφή και δημοκρατική εντολή» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «θα λάβουμε άμεση δράση για τον τερματισμό των διεφθαρμένων και ανεπαρκών πολιτικών και ρυθμιστικών συστημάτων που έχουν καταστρέψει την οικονομία μας τις τελευταίες δεκαετίες».

«Η βασική αυταπάτη για μία καλή ελληνική κυβέρνηση υπό το παλαιό καθεστώς του δικομματισμού έχει εξαντληθεί», τονίζει και προσθέτει ότι «τώρα είναι απολύτως ανίκανη να εξασφαλίσει την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την πλήρη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη».