13 Ιουνίου 2012

Νοn-paper της Ιπποκράτους ταυτίζει τον Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου!

Αίσθηση έχει προκαλέσει non-paper το οποίο κυκλοφορεί εντός του ΠΑΣΟΚ, και στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εξισώνονται οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα με αυτές του Γιώργου Παπανδρέου.

Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ήδη ανοίξει από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της περασμένης Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο «Βασικού Σχολιασμού» που διανέμεται καθημερινά στα στελέχη του κόμματος, αναφέρεται ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στο δόγμα «λεφτά υπάρχουν», μια φράση άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

«Ο κ. Τσίπρας τάζει τα πάντα στους πάντες, αλλά αδυνατεί να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται στο δόγμα "λεφτά υπάρχουν"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο το οποίο αφήνει αιχμές όχι μόνο κατά του πρώην πρωθυπουργού αλλά και της φερόμενης ως εμπνευστή του συνθήματος, Λούκα Κατσέλη.

Στόχος του κειμένου φαίνεται πως είναι η σύνδεση του λεγόμενου «βαθέως ΠΑΣΟΚ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η πρώην υπουργός έχει δηλώσει τη στήριξή της στην Κουμουνδούρου. Επιπλέον, πολλοί συνδέουν την κίνηση αυτή με τις εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου για ανασύσταση του Κινήματος, ενώ θεωρούν ότι αποτελεί προμήνυμα για την επερχόμενη σύγκρουση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της Κυριακής