09 Ιουλίου 2012

Δικαιοσύνη για το πέος: Με την τρίτη έβαλαν σε εφοριακούς 10 χρόνια με αναστολή... για ζημιά 28 εκ ευρώ που προκάλεσαν στο κράτος

[Υπάρχει κάποιος στο Υπ. Οικονομικών να τους γαμήσ@@;;; Όχι βέβαια...

Υπάρχει κάποιος στο Υπ. Δικαιοσύνης να γαμήσ@@ τους δικαστές που σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο έβγαζαν λάθος αποφάσεις; Όχι βέβαια...

Η ιστορία τραβάει από το 2000... Δυο φορές τους αθώωσαν και δύο φορές ο Άρειος Πάγος ζήτησε να ξαναγίνει η δίκη!!! Την τρίτη φορά οι δικαστές φάνηκαν πιο πονηροί και είπαν να τους βάλουν 10 χρόνια με αναστολή για να τηρήσουν τα προσχήματα...
και όμως αυτοί επιβραβεύθηκαν και είναι σήμερα διευθυντές εφοριών, αφού εννοείται τα υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια τους αθώωσαν!!! Φαντάζομαι ότι η "βλαμμένη" που ανακάλυψε την απάτη και τους κατήγγειλε θα είναι απλή υπάλληλος και θα έχει φάει και καμιά μετάθεση στον Έβρο...]


Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι επτά εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν  ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

Όπως είχε αποκαλύψει η Real News, ένας από αυτούς, ο Σταύρος Παπαδαυίδ είναι ο εφοριακός του οποίου η πρώην σύζυγος Ελισάβετ Σαρρή συμμετέχει μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο, στο διοικητικό συμβούλιο της URBANICA, της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων. Η Ελισάβετ Σαρρή, μάλιστα,  μετά το διαζύγιό της από τον Στ. Παπαδαυίδ, παντρεύτηκε τον Γ. Μπέλτσιο.

Το πενταμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή με αναστολή αλλά με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης κάθε 15νθημερο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η υπόθεση της εμπλοκής των επτά εφοριακών άνοιξε στο τέλος του 2000, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη. Οι καταγγελίες αρχικά προέκυψαν όταν, όπως υποστηρίζει η ίδια, διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική τους αθώωση το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο και το 2010 αθωώθηκαν και πάλι, για να ακολουθήσει και δεύτερη αναίρεση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.
Παρότι μάλιστα κατηγορούνταν για κακούργημα, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις από αυτούς τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις  μεγάλων εφοριών της Αττικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δρογώση, που ανέλαβε διευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας, τον Ιωάννη Μέλλο, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, και τον Θεοφάνη Κουρτζή, που ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Αθηνών.