27 Ιουλίου 2012

Δήλωνε τυφλός, έπαιρνε επιδόματα 760 ευρώ το μήνα, αλλά ήταν άσος στην οδήγηση

Μια ακόμα πιθανή υπόθεση απάτης εις βάρος του Δημοσίου ήρθε στο φως καθώς η Αστυνομία συνέλαβε στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης έναν υποτιθέμενο τυφλό που έπαιρνε... δύο επιδόματα αλλά ήταν άσος στο παρκάρισμα.

Ο 60χρονος οδηγήθηκε αμέσως στον ανακριτή όπου όμως επέμεινε ότι είναι τυφλός.

«Βλέπω όσο βλέπει κανείς μέσα από ένα καλαμάκι» δήλωσε ο 60χρόνος που υποστήριξε ότι έχει όραση λιγότερο από 1 στα 20, είναι πρακτικά τυφλός και επομένως δικαιούται των επιδομάτων.

Ο «τυφλός» οδηγός έπαιρνε για πέντε χρόνια παράνομα το επίδομα τυφλότητας που αντιστοιχεί σε 760 ευρώ τον μήνα, συνολικά δηλαδή εισέπραξε 26.000 ευρώ. Ουσιαστικά, έπαιρνε δύο επιδόματα τυφλότητας. Ένα ο ίδιος από το ΙΚΑ και ένα η σύζυγός του ως συνοδός του από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο 60χρονος προσκόμισε πάντως γνωματεύσεις από γιατρούς της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις οποίες , όπως είπε, αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του.

Ωστόσο, ο ανακριτής δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του «τυφλού» οδηγού και άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, σε βαθμό κακουργήματος. Ο 60χρονος απολογήθηκε, κατέβαλε και 5.000 ευρώ ως εγγύηση και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα. Παράλληλα, ο ανακριτής ζήτησε να παρουσιαστεί ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ που χορήγησε την τελευταία βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ανανεώθηκε το επίδομα τυφλότητας του 60χρονου...