02 Ιουλίου 2012

Η Εμμανουέλα στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο

Η Ολλανδέζα που άφησε εποχή ως θρυλική «Εμμανουέλα» το 1970, σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερωτικού κινηματογράφου, τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Belga», ο γιος της Άθρουρ, δήλωσε για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του: «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι υπάρχει ελπίδα για γρήγορη ανάκαμψη. Δυστυχώς πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».


Η ηθοποιός μετά από τη γαλλική ερωτική ταινία που την έκανε παγκοσμίως γνωστή το 1974, και όνειρο εκατομμυρίων ανδρών ανά την υφήλιο, πρωταγωνίστησε σε άλλες δύο συνέχειες της «Εμμανουέλας», μέχρι που αποσύρθηκε από την υποκριτική.

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της, Γδύνοντας την Εμμανουέλα, που κυκλοφόρησε το 2006 δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την καριέρα στο Χόλιγουντ που τόσο επιθυμούσε εξαιτίας της τάσης να κάνει σχέσεις με πολύ μεγαλύτερους άντρες και την εξάρτησή της από το αλκοόλ και την κοκαΐνη.

Η τελευταία φορά που η Κριστέλ βρέθηκε στην επικαιρότητα ήταν το 2001 όταν και διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα (σ.σ. κάπνιζε άφιλτρα τσιγάρα από 11 ετών), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει επί χρόνια χημειοθεραπεία προκειμένου να τον ξεπεράσει.