02 Ιουλίου 2012

Μεγαλύτερη μαλακ@@ δεν έχει πει Άγγλος: "Σε επιτήρηση αναμένεται να τεθεί ο τραπεζικός τομέας από τη Βουλή"

[Μάλλον ήθελε να πει "σε επιτήρηση θα τεθεί η Βουλή από τον τραπεζικό τομέα και το εβραϊκό κεφάλαιο"... αλλά μπερδεύτηκε]

Ο Άγγλος πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε στη Βουλή τη σύσταση επιτροπής για την εξέταση του αγγλικού τραπεζικού τομέα, μετά το σκάνδαλο των επιτοκίων τύπου Libor και Euribor της Barclays.


Όπως δήλωσε ο Άγγλος πρωθυπουργός, η επιθεώρηση θα έχει στόχο τη δημιουργία «αυστηρών κανονισμών με τη μέγιστη διαφάνεια στον κάθε οικονομικό τομέα». Επίσης πρόσθεσε ότι «όσοι τραπεζίτες έχουν συμπεριφερθεί εσφαλμένα πρέπει να τιμωρηθούν», υπογραμμίζοντας πως έχει σημασία να μάθουμε από τα μαθήματα της υπόθεσης.

Η εξέταση των υπευθύνων του σκανδάλου θα γίνει με όρκο και η επιτροπή θα έχει πλήρη πρόσβαση σε έγγραφα, υπαλλήλους και υπουργούς, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον. Παράλληλα επεσήμανε ότι η έρευνα θα αρχίσει απευθείας και την ευθύνη θα έχει το Κοινοβούλιο.

Ο αρχηγός των Εργατικών, Έντ Μίλιμπαντ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η επιθεώρηση δεν είναι αρκετή και κάλεσε για μια ανεξάρτητη, από πολιτικούς και τραπεζίτες, διερεύνηση του θέματος. Εκτός αυτού ζήτησε την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Barclays, Μπόμπ Ντίαμοντ, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγγλικές τράπεζες, έργο το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας ο κ. Ντίαμοντ.